Premier League: Το στοίχημα του… πιτσιρικά καπετάνιου στην Μπράιτον

Η παρουσίαση της Μπράιτον, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Η άφιξη του 31χρονου Φαμπιάν Χούρτσελερ στην Μπράιτον σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον σύλλογο. Μετά από μια επιτυχημένη θητεία στη Ζανκτ Πάουλι, όπου οδήγησε την ομάδα στην Bundesliga, ο νεαρότερος μόνιμος προπονητής στην ιστορία της Premier League αναμένεται να φέρει φρέσκες ιδέες και υψηλές προσδοκίες.

Παρά την πρόκληση που θέτει η 11η θέση της προηγούμενης σεζόν, η αισιοδοξία κυριαρχεί στο στρατόπεδο της Μπράιτον. Η ομάδα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, εστιάζοντας σε μια δυναμική παρουσία στην Premier League. Ο επαναπατρισμός του Καόρου Μιτόμα μετά τον τραυματισμό του προσθέτει βάθος στην επιθετική γραμμή, ενώ οι προσθήκες των Ιμπραχίμ Οσμάν και Γιανκούμπα Μίντεχ υπόσχονται νέες λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Η πρόκληση για τον Χούρτσελερ έγκειται στη διατήρηση της ανοδικής πορείας της ομάδας, με βασικό στόχο την επιστροφή στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

Ο προπονητής: Φαμπιάν Χούρτσελερ

Ο Χούρτσελερ φέρνει στην Μπράιτον μια διαφορετική φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στην τακτική πειθαρχία και την επιθετική φιλοσοφία. Περιγράφεται ως “ταπεινός, έξυπνος και σπουδαίος επικοινωνιολόγος” από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Πολ Μπάρμπερ. Παρά τη νεαρή του ηλικία, η πορεία του δείχνει μια σταθερή και υποσχόμενη καριέρα, με τον ίδιο να επιδιώκει να διατηρήσει και να επεκτείνει τα επιτεύγματα του προκατόχου του, Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι.

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Ο Τόνι Μπλουμ, ιδιοκτήτης της Μπράιτον, έχει επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια λίρες στον σύλλογο, καθιστώντας τον οικονομικά βιώσιμο και απαλλαγμένο από πιθανούς περιορισμούς της Premier League. Το καλοκαίρι αυτό, ο Μπλουμ συνέχισε τις επενδύσεις στην ομάδα, δαπανώντας πάνω από 75 εκατομμύρια λίρες για τη βελτίωση του ρόστερ, δείχνοντας πως η ομάδα είναι έτοιμη να εισέλθει στα υψηλότερα επίπεδα.

Οι πρωταγωνιστές

Η επίθεση της Μπράιτον διαθέτει πλέον περισσότερες επιλογές από ποτέ. Οι προσθήκες των Οσμάν και Μίντεχ ενισχύουν το ήδη ισχυρό επιθετικό οπλοστάσιο που περιλαμβάνει τον Σιμόν Αντίνγκρα και τον Ζοάο Πέντρο. Ο Χούρτσελερ, με την προτίμησή του σε σχηματισμό 3-4-3, δίνει έμφαση στην κατοχή της μπάλας και στην επίθεση, γεγονός που ευνοεί την εκμετάλλευση αυτών των παικτών.

Αντίθετα, η απώλεια του Πασκάλ Γκρος και η πιθανή αποχώρηση του Μπίλι Γκίλμουρ αφήνουν κενά στη μεσαία γραμμή. Η ενσωμάτωση του Ματς Βίφερ από την Ολλανδία θα είναι καθοριστική για τη σταθεροποίηση της αμυντικής λειτουργίας και τη στήριξη του Κάρλος Μπαλέμπα, ο οποίος έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε ηγέτη του κέντρου.

Η σεζόν 2024-25 προμηνύεται ενδιαφέρουσα για την Μπράιτον. Με έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή στο τιμόνι, ενισχυμένο ρόστερ και σταθερές οικονομικές βάσεις, η ομάδα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί για μια θέση στην πρώτη δεκάδα της Premier League και γιατί όχι να φτάσει ψηλότερα.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Yankuba MintehNewcastle United£33m
Mats WiefferFeyenoord£25.4m
Ibrahim OsmanNordsjaelland£16m
Malick YalcouyeIFK Gothenburg£6m
Amario Cozier-DuberryArsenalΕλεύθερος

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Deniz UndavStuttgart£25m
Pascal GrossBorussia Dortmund£5.9m
Marc LeonardBirmingham£500,000
Kacper KozlowskiGaziantep FK
Adam LallanaSouthamptonΕλεύθερος
Steven AlzateReleasedΕλεύθερος
Tom McGillMK DonsΔανεικός
Facundo BuonanotteLeicesterΔανεικός
Ansu FatiBarcelonaΤέλος Δανεισμού

Το Ρόστερ

1Bart Verbruggen
2Tariq Lamptey
3Igor Julio
4Adam Webster
5Lewis Dunk
6James Milner
7Solly March
8Mahmoud Dahoud
9Joao Pedro
10Julio Enciso
15Jakub Moder
18Danny Welbeck
19Valentin Barco
20Carlos Baleba
22Kaoru Mitoma
23Jason Steele
24Simon Adingra
26Yasin Ayari
28Evan Ferguson
29Jan Paul van Hecke
30Pervis Estupinan
34Joel Veltman
36Andrew Moran
37Jensen Weir
39Ed Turns
41Jack Hinshelwood
42Odeluga Offiah
43Imari Samuels
44Cameron Peupion


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.