Premier League: Το νέο σπίτι της Έβερτον και η κρίσιμη χρονιά ιδιοκτησιακά (video)

Η παρουσίαση της Έβερτον, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Εβερτον, αναμένεται να είναι η φετινή. Ο λογος δεν είναι άλλος από την είσοδο στον νέο σπίτι της ομάδας. Μετά από 132 χρόνι τα «Ζαχαρωτά» θα αφήσουν το Goodison Park για το νεόχτιστο Bramley-Moore Dock, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2025. Όλα αυτά σε μία επώδυνη περίοδο για την ομάδα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα οικονομικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν για πολύ καιρό. Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει πως η Έβερτον έχει σημειώσει πρόοδο, απόδειξη της καλής δουλειάς του Σον Ντάιτς και του διευθυντή ποδοσφαίρου, Κέβιν Θέλγουελ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σημείο για την Έβερτον, καθώς ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του και αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης. Παράλληλα, η διοίκηση έχει προχωρήσει αποφασιστικά στην ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος, φέρνοντας τους Ιλιμάν Εντιαγέ και Γιέσπερ Λίντστρομ, προκειμένου να βελτιώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Η ανάγκη για αποτελεσματικότητα είναι επείγουσα, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στον αγωνιστικό τομέα.

Ο προπονητής: Σον Ντάιτς

Ο Σον Ντάιτς έχει αποδειχθεί καθοριστικός για την Έβερτον, ειδικά μετά από μία δύσκολη σεζόν κατά την οποία η ομάδα σώθηκε από τον υποβιβασμό μόλις με τρεις αγώνες να απομένουν. Η επιτυχία αυτή οφείλεται εν μέρει στην ανθεκτικότητα και τη συγκέντρωση του Ντάιτς, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας και των ποινών που της επιβλήθηκαν. Η Έβερτον είχε αρχικά συγκεντρώσει βαθμούς που θα την είχαν οδηγήσει στην 12η θέση, αλλά λόγω των κυρώσεων τερμάτισε 15η. Η διατήρηση της ομάδας στην Premier League ήταν ένας πραγματικός άθλος, και το μέλλον υπό την ηγεσία του Ντάιτς αναμένεται με ενδιαφέρον.

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται, καθώς η προτεινόμενη εξαγορά από την Friedkin Group ακυρώθηκε, αφήνοντας το μέλλον της ομάδας στον αέρα. Το ενδιαφέρον της 777 Partners για την αγορά του μεριδίου του Φαρχάντ Μοσίρι δεν έχει προχωρήσει αρκετά, ενώ το ενδεχόμενο νέας αφαίρεσης βαθμών λόγω παραβιάσεων των οικονομικών κανονισμών παραμένει ανοιχτό. Τα οικονομικά προβλήματα και οι πιθανές κυρώσεις απειλούν σοβαρά τη σταθερότητα της Έβερτον την τρέχουσα σεζόν.

Ο ηγέτης: Τζόρνταν Πίκφορντ

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έχει αναδειχθεί σε μια αναντικατάστατη φιγούρα για την Έβερτον, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην παραμονή της ομάδας στην Premier League. Η σταθερή του απόδοση, κρατώντας 13 φορές ανέπαφη την εστία του, επιβεβαιώνει την κλάση του ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα. Η παρουσία του στο Euro 2024 ως πρώτος τερματοφύλακας της Αγγλίας ενισχύει ακόμη περισσότερο τη φήμη του, ενώ η συμβολή του θα είναι καίρια για την επιτυχία της Έβερτον αυτή τη σεζόν.

Το βλέμμα μας: Γιουσέφ Τσερμίτι

Ο νεαρός επιθετικός αν και είχε περιορισμένες ευκαιρίες την περασμένη σεζόν, δείχνει σημάδια προόδου μετά από ένα καλοκαίρι προετοιμασίας με την αγγλική ομάδα. Παρά τους τραυματισμούς, η Έβερτον θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του, ιδιαίτερα με την αβεβαιότητα που περιβάλλει το μέλλον του Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν. Ο Γιουσέφ Τσερμίτι έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μια βασική επιλογή για τον Σον Ντάιτς, δικαιώνοντας την επένδυση που έκανε η ομάδα.

Η Έβερτον βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή της ιστορίας της, με τον Σον Ντάιτς να αντιμετωπίζει προκλήσεις τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Η οικονομική αβεβαιότητα, οι προκλήσεις στις μεταγραφές, και η ανάγκη για σταθερότητα στην άμυνα και την επίθεση καθιστούν τη σεζόν 2024-2025 μια από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της ομάδας.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Iliman NdiayeMarseille£20m
Jake O’BrienLyon£16.4m
Tim IroegbunamAston Villa£9m
Jesper LindstromNapoliΔανεικός
Jack HarrisonLeeds UnitedΔανεικός

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Amadou OnanaAston Villa£50m
Ben GodfreyAtalanta£10.2m
Lewis DobbinAston Villa£10m
Andy LonerganΕλεύθερος
Andre GomesΕλεύθερος
Dele AlliΕλεύθερος
Arnaut DanjumaVillarrealΤέλος δανεισμού

Το Ρόστερ

1Jordan Pickford
2Nathan Patterson
4Mason Holgate
5Michael Keane
6James Tarkowski
7Dwight McNeil
9Dominic Calvert-Lewin
11Jack Harrison
12Joao Virginia
13Neal Maupay
14Beto
16Abdoulaye Doucoure
18Ashley Young
19Vitalii Mykolenko
23Seamus Coleman
27Idrissa Gueye
28Youssef Chermiti
32Jarrad Branthwaite
37James Garner
43Billy Crellin
53Harry Tyler


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.