Μάντσεστερ Γ.: Γι’ αυτό πήρε τον Μαζράουι (video)

Aλλαγή φιλοσοφίας στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένας μικρός…Άγιαξ στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο πρώην τεχνικός του «Αίαντα», Έρικ Τεν Χαχ, αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται!

Στο Άμστερνταμ, ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε καταφέρει να κυριαρχήσει των αντιπάλων του στην Εredivisie, ενώ το 2019 κόντεψε να τρελάνει την Ευρώπη, φτάνοντας δευτερόλεπτα πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι, μετά την έλευσή του στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ολλανδός εξακολουθεί να πορεύεται με παίκτες που τον είχαν βγάλει ασπροπρόσωπο στο παρελθόν: Ονανά, Μαρτίνες, Άντονι και τώρα Ντε Λιχτ και Μαζράουι!

Η απόκτηση των δύο αμυντικών από την Μπάγερν, αυτή τη μεταγραφική περίοδο, σηματοδοτεί και την αλλαγή φιλοσοφίας στην αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από μία άμυνα που ούτε προσέφερε αρκετά στο χτίσιμο του παιχνιδιού, ούτε καλά καλά…αμυνόταν (με αποτέλεσμα η Γιουνάιτεντ να τελειώσει το πρωτάθλημα με αρνητικό συντελεστή τερμάτων), θα προσπαθήσει να περάσει σε μία πολύ πιο σύγχρονη γραμμή των μετόπισθεν, που δεν θα πιάνεται πια στον ύπνο από τις κόντρες των αντιπάλων, δεν θα υποκύπτει στην πρώτη πίεση, αλλά παράλληλα θα φτιάχνει παιχνίδι.

Χαρακτηριστική της αλλαγής φιλοσοφίας, η αντικατάσταση του Άαρον Οουάν – Μπισάκα από τον Νουσαΐρ Μαζράουι.

Ο 26χρονος Μαροκινός ακραίος μπακ, ήταν από τα «κλειδιά» του Άγιαξ, υπό την τεχνική ηγεσία του Τεν Χαχ. Τεχνίτης, μαθημένος στην ολλανδική σχολή, παίζει και με τα δύο πόδια, ψύχραιμος υπό πίεση, αποτελεί μία διαφορετική προοπτική από τον μονοδιάστατο προκάτοχό του στη θέση του δεξιού μπακ.

Επίσης, η προσθήκη του μπορεί να «ξεκλειδώσει» επιτέλους και τον Άντονι, με τον οποίον συνεργαζόταν με κλειστά μάτια στον Άγιαξ.

Τέλος, μπορεί να προσφέρει και στην…πολύπαθη για τη Γιουνάιτεντ, θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού, πόστο από το οποίο κόντεψε να φτάσει στον τελικό Μουντιάλ 2022 με τη φανέλα του Μαρόκου!

Όπως και ο συμπαίκτης του, Ντε Λιχτ, ο Μαζράουι, έδειχνε να χάνει κάπως τον δρόμο του σε συλλογικό επίπεδο, όταν απομακρύνθηκε από τις προστατευτικές φτερούγες του Τεν Χαχ.

Όμως ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούν και να προσπαθήσουν να οδηγήσουν τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 12 χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.