Premier League: Η Ίπσουιτς επέστρεψε μετά από 22 χρόνια με back to back ανόδους

Η παρουσίαση της Ίπσουιτς, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά από 22 χρόνια απουσίας από την κορυφαία κατηγορία, η Ίπσουιτς επιστρέφει στην Premier League με δύο συνεχόμενες ανόδους. Ένας σύλλογος με πλούσια ιστορία και παράδοση φέρνει μαζί της ανανεωμένη αυτοπεποίθηση και δυναμική, ενώ η πόλη του Σάφολκ αναμένει με ανυπομονησία να ξαναζήσει τις παλιές δόξες του παρελθόντος.

Το Πόρτμαν Ρόουντ είναι ένας χώρος που οι φίλαθλοι της ομάδας δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα. Σήμερα η Ίπσουιτς είναι πιο σκληρή και έτοιμη για την πρόκληση της Premier League και σίγουρα δεν επιθυμεί να γίνει ένας σύλλογος… ασανσέρ!

Η Ίπσουιτς έχει καταφέρει να κάνει το αδύνατο δυνατό, με δύο συνεχόμενες ανόδους. Έγινε η Πέμπτη ομάδα στην ιστορία που το καταφέρνει και πλέον μία νέα πρόκληση βρίσκεται μπροστά της, αυτή της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.  Η ομάδα του Κίεραν ΜακΚένα, με νεανικό ενθουσιασμό και στρατηγική εξυπνάδα, θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτό το νέο περιβάλλον, καθώς οι πρώτες δύο αγωνιστικές φέρνει τους νεοφώτιστους απέναντι σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι προσθήκες των Τζέικομπ Γκριβς και Ομάρι Χάτσινσον προσδίδουν ποιότητα και βάθος, αλλά η πραγματική δοκιμασία θα είναι η ικανότητα της ομάδας να αντεπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Ο προπονητής: Κίεραν ΜακΚένα

Η πιο σημαντική κίνηση της προετοιμασίας ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Κίεραν ΜακΚένα. Με εμπειρία από τη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο ΜακΚένα έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους πιο έξυπνους και αποτελεσματικούς προπονητές στη χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί την ομάδα του, ιδιαίτερα υπό πίεση, θα καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της Ίπσουιτς στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, μέχρι τώρα τα έχει πάει περίφημα, αναλαμβάνοντας τις τύχες του συλλόγου τον Δεκέμβριο του 2021. Στη μισή σεζόν στη League One έφτασε μέχρι την 11η θέση. Την επόμενη σεζόν κράτησε αήττητη την ομάδα για 18 σερί παιχνίδια, δημιουργώντας και πολλά ρεκόρ, ενώ στο τέλος πανηγύρισε την άνοδο στην Championship. Λίγοι περίμεναν μία back to back άνοδο, αλλά ο ΜακΚένα έδειξε για τι είναι ικανός και οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο στην Premier League μετά από 22 χρόνια!

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Η απόκτηση της ομάδας από την αμερικανική επενδυτική ομάδα Gamechanger20 το 2021 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Ίπσουιτς. Με την καθοδήγηση του δυναμικού CEO Μαρκ Άστον, η ομάδα έχει αναβαθμιστεί τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Οι πωλήσεις φανέλων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, και η συνεργασία με τον Ed Sheeran έχει συμβάλει στην αναγέννηση της δημοτικότητας του συλλόγου. Η ανακαίνιση του γηπέδου και η κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου ενισχύουν περαιτέρω το όραμα για μια μακροχρόνια παραμονή στην κορυφαία κατηγορία.

Οι πρωταγωνιστές

Η Ίπσουιτς επενδύει σε νέους και ταλαντούχους παίκτες, όπως ο Ομάρι Χάτσινσον, ενώ προσθέτει έμπειρους παίκτες όπως ο Μπεν Τζόνσον και ο Αρό Μούριτς. Παρά τις σημαντικές προσθήκες, η ομάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις με τραυματισμούς βασικών παικτών όπως ο Νέιθαν Μπρόαντχεντ και ο Τζορτζ Χιρστ. Η αναζήτηση για έναν επιπλέον επιθετικό και έναν μέσο που θα προσφέρει σταθερότητα στο κέντρο παραμένει υψηλή προτεραιότητα.

Η Ίπσουιτς επιστρέφει με θάρρος και αυτοπεποίθηση στην Premier League, αλλά ο δρόμος μπροστά της είναι γεμάτος προκλήσεις. Με έναν ταλαντούχο προπονητή, μια ομάδα που συνδυάζει νεανική ενέργεια και εμπειρία, και τη στήριξη μιας ανανεωμένης διοίκησης, η Ίπσουιτς έχει τα θεμέλια για να επιβιώσει και να εδραιωθεί στην κορυφαία κατηγορία. Ωστόσο, η πορεία αυτή δεν θα είναι εύκολη και η ικανότητα προσαρμογής της ομάδας σε αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι καθοριστική για την τελική της θέση στο πρωτάθλημα.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Omari HutchinsonChelsea£22m
Liam DelapManchester City£20m
Jacob GreavesHull City£15m
Arijanet MuricBurnley£10m
Conor TownsendWest Brom£500,000
Ben JohnsonWest HamΕλεύθερος
Leon ElliottCrystal PalaceΕλεύθερος

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Gassan AhadmeCharlton Athletic£1m
Idris El MizouniOxford United£400,000
Corrie NdabaKilmarnock
Vaclav HladkyBurnleyΕλεύθερος
Silva MexesManchester UnitedΕλεύθερος
Kayden JacksonDerby CountyΕλεύθερος
Panutche CamaraCrawley TownΕλεύθερος
Dominic BallΕλεύθερος
Sone AlukoΑποσύρθηκε

Το Ρόστερ

1Arijanet Muric
2Harry Clarke
3Leif Davis
4George Edmundson
5Sam Morsy
6Luke Woolfenden
7Wes Burns
10Conor Chaplin
11Marcus Harness
13Cieran Slicker
14Jack Taylor
15Cameron Burgess
16Ali Al-Hamadi
18Ben Johnson
19Liam Delap
20Omari Hutchinson
22Conor Townsend
24Jacob Greaves
25Massimo Luongo
27George Hirst
28Christian Walton
29Freddie Ladapo
30Cameron Humphreys
33Nathan Broadhead
40Axel Tuanzebe


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.