Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη για την επιστροφή

Η παρουσίαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν στην Premier League, όπου κατέλαβε την 8η θέση ετοιμάζεται για μια νέα προσπάθεια υπό την ηγεσία του Έρικ τεν Χαγκ, ο οποίος δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για να πετύχει στους «κόκκινους διαβόλους». Ο προπονητής και ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ιneos, γνωρίζουν πως απαιτείται χρόνος για να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή. Ωστόσο, κρυφά αισιοδοξούν ότι μπορεί να αποτελέσουν την έκπληξη της σεζόν, με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία στο κυνήγι του τίτλου.

Ο τεν Χαγκ και ο Ράτκλιφ είναι νικητές, και η παρουσία τους στο τιμόνι της ομάδας σηματοδοτεί τη φιλοδοξία να επαναφέρουν τους 20 φορές πρωταθλητές στην κορυφή. Η έκκληση για υπομονή δεν συνεπάγεται αποδοχή μιας ακόμη χαμένης χρονιάς. Παρά τους τραυματισμούς νέων παικτών όπως ο Λενί Γιορό και ο Ράσμους Χόιλουντ, ο τεν Χαγκ θα έχει στη διάθεσή του έναν αναβαθμισμένο κορμό με νέες προσθήκες από την άμυνα μέχρι και την επίθεση.

Η αριστερή πλευρά της άμυνας αποτελεί ζήτημα. Ο Τάιρελ Μαλάσια είναι εκτός δράσης εδώ και δύο σεζόν με πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Λουκ Σο είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και θα χάσει το ξεκίνημα της σεζόν με πρόβλημα στη γάμπα. Υπάρχει όμως ελπίδα στο πρόσωπο του 17χρονου Χάρι Αμάς, ο οποίος αναμένεται στα πρώτα παιχνίδια να πάρει φανέλα βασικού.

Ο προπονητής: Έρικ τεν Χαγκ

Η προσοχή στρέφεται και στην πορεία του τεν Χαγκ. Παρά την αμφιβολία της Ιneos για την παραμονή του, η ανανέωση του συμβολαίου του δείχνει πως ο Ολλανδός διατηρεί την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον σεβασμό των παικτών προς τις οδηγίες του ή, αντιθέτως, να οδηγήσει σε χαλάρωση, καθώς ορισμένοι μπορεί να τον δουν ως αποδυναμωμένο. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ έφτασε την περσινή σεζόν στην πόρτα της εξόδου, αλλά κρατήθηκε «ζωντανός» πανηγυρίζοντας μάλιστα την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Αυτός ο τίτλος χάρισε στην ομάδα του Μάντσεστερ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο ηγέτης: Μπρούνο Φερνάντες

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της τακτικής της Γιουνάιτεντ από το 2020. Ο ρόλος του ως επιτελικός μέσος, που κινείται σε όλους τους χώρους του γηπέδου, καθορίζει το ρυθμό της ομάδας. Ωστόσο, το μέλλον του είναι αβέβαιο. Θα ζητήσει μεταγραφή ή απλώς καλύτερες οικονομικές απολαβές; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα κρίνει την ηρεμία στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ τις επόμενες βδομάδες ή μήνες…

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Η αναδιάρθρωση της Ιneos έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ. Οι έγκαιρες μεταγραφές των Ζιρκζέ και Γιόρο, αλλά και οι τελευταίες με τους Ντε Λιχτ, Μαζραουί ενισχύουν την αισιοδοξία. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ Ιneos και τεν Χαγκ θα είναι καθοριστική για το μέλλον της ομάδας. Θα τον στηρίξουν σε περίπτωση κακών αποτελεσμάτων; Αυτό είναι το ερώτημα που παραμένει ανοιχτό.

Οι… νέοι πρωταγωνιστές

Ο τεν Χαγκ, γνωστός για την ικανότητά του να αναδεικνύει νέους παίκτες, έχει ήδη παρουσιάσει αστέρες όπως ο Μέινο και ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Φέτος, η προσοχή στρέφεται στον Χάρι Αμάς και τον Αμάντ Ντιάλο. Ο Αμάς, με ταχύτητα και τεχνική που θυμίζει τον Λουκ Σο πριν τον τραυματισμό του, και ο Ντιάλο, με το εκπληκτικό γκολ στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ, είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Ο Μέινο επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον τίτλο του βασικού στην εθνική Αγγλίας, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στον τελικό κόντρα στην Ισπανία. Σε ηλικία 19 ετών, παρουσιάζει την ωριμότητα ενός έμπειρου επαγγελματία, θυμίζοντας τον Γουέιν Ρούνεϊ του 2004. Η εξέλιξή του είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ακαδημίας της Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας έμπνευση στους νεότερους παίκτες του συλλόγου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η απόφαση της διοίκησης να στηρίξει τον Έρικ τεν Χαγκ, παρά τις δυσκολίες, δείχνει πίστη σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Οι νέες μεταγραφές και η εξέλιξη των νεαρών παικτών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη σεζόν, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν. 

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Joshua ZirkzeeBologna£36.5m
Leny YoroLille£52.2m + £6.7m
Matthijs de LigtBayern Munich£38m + £5m
Noussair MazraouiBayern Munich£13m + £4m

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Alvaro Fernandes CarrerasBenfica£5m + £2.5m
Tom HuddlestoneΑποσύρθηκε
Charlie McNeillSheffield WednesdayΕλεύθερος
Raphael VaraneComoΕλεύθερος
Shola ShoretirePAOKΕλεύθερος
Anthony MartialUnattachedΕλεύθερος
Brandon WilliamsUnattachedΕλεύθερος
Omari ForsonMonzaΕλεύθερος
Donny van de BeekGirona£420,600 + £7.2m
Willy KambwalaVillarreal£4.6m + £5.1m
Mason GreenwoodMarseille£26.6m
Aaron Wan-BissakaWest Ham£15m

Το Ρόστερ

1Altay Bayindir
2Victor Lindelof
3Noussair Mazraoui
4Matthijs de Ligt
5Harry Maguire
6Lisandro Martinez
7Mason Mount
8Bruno Fernandes
9Rasmus Hojlund
10Marcus Rashford
11Joshua Zirkzee
12Tyrell Malacia
14Christian Eriksen
15Leny Yoro
16Amad Diallo
17Alejandro Garnacho
18Casemiro
20Diogo Dalot
21Antony
22Tom Heaton
23Luke Shaw
24Andre Onana
25Jadon Sancho
28Facundo Pellistri
35Jonny Evans
36Ethan Wheatley
37Kobbie Mainoo
39Scott McTominay
40Radek Vitek
41Harry Amass
43Toby Collyer
44Daniel Gore
46Hannibal Mejbri


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.