Premier League: Θέλει να σπάσει τα κοντέρ η Μάντσεστερ Σίτι

Η παρουσίαση της Μάντσεστερ Σίτι, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν σταματά πουθενά και μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του τίτλου για πέμπτη διαδοχική σεζον ή την έβδομη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τις προθέσεις της, τις έδειξε πριν λίγα 24ωρα, όταν και πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, επικρατώντας της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ στα πέναλτι για το Community Shield. Το έργο αυτό, αν και φαινομενικά αναμενόμενο για μια ομάδα με τη δύναμη και τη συνέπεια της Σίτι, περιλαμβάνει πληθώρα παραγόντων που πρέπει να συνυπολογιστούν.

Με την έναρξη της νέας σεζόν, η Σίτι έχει να διαχειριστεί όχι μόνο την αμείλικτη πίεση για διατήρηση του τίτλου αλλά και την πρόκληση της αναδόμησης. Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί τους τραυματισμούς, την κόπωση των βασικών παικτών και τις εξωτερικές πιέσεις, θα καθορίσει αν θα καταφέρει να διατηρήσει την κυριαρχία της στην Αγγλία. Άρσεναλ και Λίβερπουλ παραμονεύουν και ευελπιστούν να της σπάσουν το σερί!

Ο προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι, αδιαμφισβήτητα, η κεντρική μορφή της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός προπονητής έχει καθοδηγήσει την ομάδα του σε αναρίθμητες επιτυχίες, προσφέροντας όχι μόνο τίτλους αλλά και ένα ξεχωριστό στυλ ποδοσφαίρου. Μετά από οκτώ χρόνια στον σύλλογο, η διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των βασικών παικτών του είναι κρίσιμη, ειδικά καθώς μερικοί από αυτούς φτάνουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οι πρωταγωνιστές

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, στα 33 του, συνεχίζει να αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ομάδα, αλλά οι συχνές τραυματισμοί του προκαλούν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της καριέρας του. Ο Φιλ Φόντεν, από την άλλη, εντυπωσίασε πέρσι με 19 γκολ, αναδεικνυόμενος σε πρωταγωνιστική φιγούρα, ιδίως όταν ο Βέλγος άσος βρισκόταν στα πιτς, λόγω τραυματισμού. Το ερώτημα παραμένει: μπορεί η Σίτι να συνεχίσει με το ίδιο επίπεδο απόδοσης αν ο Ντε Μπρόινε ή άλλοι βασικοί παίκτες απουσιάζουν; Η απάντηση θα φανεί στο γήπεδο, εκεί όπου σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει τόσο ο Χάαλαντ, όσο και ο ξεκούραστος Γκρίλις!

Το επόμενο αστέρι

Η Σίτι διακρίνεται για τις έξυπνες και στρατηγικές της μεταγραφές, όπως αποδεικνύεται με την απόκτηση του Σαβίνιο. Ο Βραζιλιάνος είναι γνωστός για την ταχύτητα και την ικανότητά του στην ντρίμπλα, γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Παρ’ όλα αυτά, η περιορισμένη δραστηριότητα της Σίτι στο μεταγραφικό παζάρι αυτό το καλοκαίρι εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ευελιξία του ρόστερ της σε μια απαιτητική σεζόν.

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Σίτι για οικονομικές ατασθαλίες αποτελούν μια σκοτεινή σκιά πάνω από το κλαμπ. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν αλλά και για την κληρονομιά της Σίτι στις επόμενες δεκαετίες. Αν και η διοίκηση αρνείται τις κατηγορίες, η αβεβαιότητα είναι αναπόφευκτη. Έχουν περάσει 17 μήνες από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της και επιτέλους το φθινόπωρο θα εκδικαστούν. Ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του θα πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις, όποιες και αν είναι αυτές, προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους. 

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι σε θέση να συνεχίσει την κυριαρχία της, αλλά θα χρειαστεί να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να επιτύχει τον στόχο της. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία της ομάδας και την ιστορία που γράφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
SavinhoTroyes£21m + £13m

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Tommy DoyleWolves£4.3m
Taylor Harwood-BellisSouthampton£20m
Dario SarmientoTigre£1.3m
Lewis FioriniStockport County£1m
Sergio GomezReal Sociedad£8.4m
Liam DelapIpswich Town£15m + £5m
Yan CoutoBorussia DortmundΔανεικός
Alex RobertsonCardiff City£1m
Micah HamiltonMiddlesbrough£3.5m
Ben KnightReal MurciaΕλεύθερος
Julian AlvarezAtletico Madrid£64m + £17m

Το Ρόστερ

2Kyle Walker
3Ruben Dias
4Kalvin Phillips
5John Stones
6Nathan Ake
7Joao Cancelo
8Mateo Kovacic
9Erling Haaland
10Jack Grealish
11Jeremy Doku
16Rodri
17Kevin De Bruyne
18Stefan Ortega
20Bernardo Silva
24Josko Gvardiol
25Manuel Akanji
26Savinho
27Matheus Nunes
31Ederson
32Maximo Perrone
33Scott Carson
47Phil Foden
52Oscar Bobb
75Nico O’Reilly
78Issa Kabore
82Rico Lewis
87James McAtee
97Joshua Wilson-Esbrand


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.