Premier League: Ανανεωμένη με στόχο την παραμονή η Σαουθάμπτον

Η παρουσίαση της Σαουθάμπτον, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σαουθάμπτον επιστρέφει στην Premier League μετά από έναν χρόνο απουσίας, υπό την καθοδήγηση του Ράσελ Μάρτιν. Παρά τις δυσκολίες που αναμένονται, ο Μάρτιν έδειξε αποφασιστικότητα και φιλοδοξία στην αναδόμηση της ομάδας, η οποία θα δοκιμαστεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και απαιτήσεις.

Ξεκινάει τη νέα σεζόν με μια ομάδα που συνδυάζει τη νεανική ενέργεια με την εμπειρία. Ο Μάρτιν επένδυσε σε ταλαντούχους παίκτες όπως ο Ρόνι Έντουαρντς και ο Νέιθαν Γουντ. Παράλληλα, η επιστροφή του Άνταμ Λαλάνα φέρνει πολύτιμη εμπειρία και γνώση της Premier League, στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμα για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Η Σαουθάμπτον αντιμετωπίζει την πρόκληση να αντικαταστήσει τις απώλειες των Τσε Άνταμς και Στιούαρτ Άρμστρονγκ, δύο σημαντικών πηγών γκολ για την ομάδα. Η ενσωμάτωση του Μπεν Μπρέρετον Ντίας, ο οποίος επέστρεψε στην Αγγλία από τη Βιγιαρεάλ, αναμένεται να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, αλλά η προσαρμογή του στην Premier League θα είναι καθοριστική. Το ίδιο ισχύει και για τον Άνταμ Άρμστρονγκ, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει την εξαιρετική του απόδοση από την περσινή χρονιά στην Championship.

Ο προπονητής: Ράσελ Μάρτιν

Ο Ράσελ Μάρτιν ανέλαβε την Σαουθάμπτον πέρσι το καλοκαίρι και κατάφερε να πετύχει το στόχο της άμεσης επιστροφής στην Premier League, οδηγώντας την ομάδα σε νίκη στο Γουέμπλεϊ εναντίον της Λιντς στον τελικό των play-off. Η φιλοσοφία του, που στηρίζεται στην επιθετική κατοχή της μπάλας και τη γρήγορη ανάπτυξη, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Παρά την έλλειψη εμπειρίας του σε επίπεδο Premier League, η αποφασιστικότητά του και η ταχύτητα με την οποία η ομάδα ανταποκρίνεται στις οδηγίες του, δείχνουν ότι η Σαουθάμπτον έχει προοπτικές να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ανάγκη για αποτελέσματα μπορεί να τον αναγκάσει να υιοθετήσει πιο ρεαλιστικές τακτικές, χωρίς να απομακρυνθεί τελείως από τις βασικές αρχές του. Η εμπειρία που απέκτησε στη Σουόνσι, όπου κατάφερε να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα παρά τις περιορισμένες δυνατότητες, θα είναι πολύτιμη στη νέα του πρόκληση.

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Αν και η αποχώρηση του Τεχνικού Διευθυντή Τζέισον Γουίλκοξ – πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -δημιούργησε κάποιες ανησυχίες, η διοίκηση της Σαουθάμπτον διαχειρίζεται ομαλά την απώλεια. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι βελτιωμένη, παρά τις ζημιές των £87 εκατομμυρίων πέρυσι. Η επιστροφή στην Premier League αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά της ομάδας.

Τα βλέμματα στον Μπέλις

Ο Τέιλορ Χάργουντ-Μπέλις, ένας παίκτης που κατέκτησε δύο διαδοχικές ανόδους με την Μπέρνλι και τη Σαουθάμπτον. Πλέον ήρθε η ώρα να αποδείξει την αξία του και στην Premier League. Η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο, ενώ η εμπειρία του από την Ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι τον καθιστά ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ταλέντα του συλλόγου.

Ο ηγέτης: Φλιν Ντάουνς

Ο Φλιν Ντάουνς, που ξεχώρισε την περασμένη χρονιά, είναι καθοριστικός για τον τρόπο παιχνιδιού της Σαουθάμπτον. Ο ρόλος του στη μεσαία γραμμή είναι να καθοδηγεί την ανάπτυξη της ομάδας και να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Η παραμονή του στην ομάδα δείχνει την αποφασιστικότητα της Σαουθάμπτον να διατηρήσει τη συνοχή και την ομαδικότητα που την έφεραν πίσω στην Premier League.

Η Σαουθάμπτον ήταν ενεργή στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενισχύοντας την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Ο Μπεν Μπρέρετον Ντίας, ένας από τους σημαντικότερους νέους παίκτες, αναμένεται να αποτελέσει βασικό στέλεχος στην επίθεση, ενώ η εμπειρία και η ταχύτητά του μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμα παιχνίδια. Με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η Σαουθάμπτον και την αφοσίωση των παικτών της, η ομάδα έχει τις δυνατότητες να υπερβεί τις προσδοκίες και να διατηρήσει τη θέση της στην Premier League.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Taylor Harwood-BellisMan City£20m
Flynn DownesWest Ham£18m
Ben Brereton DiazVillarreal£7m
Ronnie EdwardsPeterborough£6m
Yukinara SugarawaAZ Alkmaar£5m
Nathan WoodSwansea£3m
Kuryu MatsukiFC Tokyo
Adam LallanaBrightonΕλεύθερος
Rento TakaokaNissho GakuenΕλεύθερος
Charlie TaylorBurnleyΕλεύθερος
JuanSao PauloΕλεύθερος
WelingtonSao PauloΕλεύθερος

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
LyancoAtletico-MG£4m
Romain PerraudReal Betis£3m
Duje Caleta-CarLyon£3m
Kuryu MatsukiGoztepeΔανεικός
Che AdamsTorinoΕλεύθερος
Stuart ArmstrongReleasedΕλεύθερος

Το Ρόστερ

1Alex McCarthy
2Kyle Walker-Peters
3Ryan Manning
4Flynn Downes
5Jack Stephens
6Taylor Harwood-Bellis
7Joe Aribo
8Will Smallbone
9Adam Armstrong
10Adam Lallana
11Ross Stewart
12Ronnie Edwards
13Joe Lumley
14James Bree
15Nathan Wood
16Yukinari Sugawara
17Ben Brereton Diaz
18Sekou Mara
20Kamaldeen Sulemana
21Charlie Taylor
22Carlos Alcaraz
23Samuel Edozie
24Shea Charles
27Sam Amo-Ameyaw
28Juan Larios
29Jayden Meghoma
30Mateusz Lis
31Gavin Bazunu
33Tyler Dibling
35Jan Bednarek
37Armel Bella-Kotchap


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.