Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-3: Μία βόλτα στο… Ολντ Τράφορντ με σταρ Σαλάχ και Ντίας (highlights)

Μία βόλτα στο πάρκο, ή αν προτιμάτε, μία βόλτα στο... Ολντ Τράφορντ! Η Λίβερπουλ έκανε το 3Χ3 στην φετινή Premier League με εμφατικό τρόπο και έναν Μοχάμεντ Σαλάχ για... φίλημα με δύο ασίστ (αμφότερες στον Λούις Ντίαζ) και ένα γκολ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του… πάει και το Ολντ Τράφορντ ακόμη περισσότερο! Δέκα γκολ σε εννέα εμφανίσεις στο«Θέατρο των Ονείρων» για τον Σαλάχ, ο οποίος από τα τελευταία 22 γκολ που έχει σκοράρει στη Premier League η Λίβερπουλ με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει συμβολή (γκολ ή ασίστ) στα 16! Επικό!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ευακιρίες αλλά η υπεροχή και η αποτελεσματικότητα της Λίβερπουλ ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και μετέτρεψε το ντέρμπι σε έναν… περίπατο. Πέρσι μπορεί να κυριαρχούσε στα παιχνίδια κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει (δύο ισοπαλίες, μία ήττα), αλλά φέτος είναι διαφορετικά.

Μετά από τις νίκες με 2-0 επί της Ίπσουιτς και της Μπρέντφορντ, η ομάδα του Άρνε Σλοτ παίρνει άριστα στο πρώτο πραγματικά πολύ δύσκολο τεστ, «πιάνοντας» και πάλι στη κορυφή του πρωταθλήματος με το απόλυτο (9 βαθμούς) την Μάντσεστερ Σίτι. Χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ… Από την άλλη πλευρά, το ξεκίνημα για την ομάδα του Τεν Χαχ είναι μουδιασμένο με μόλις 3 βαθμούς σε 3 παιχνίδια.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ακυρώθεν γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ για την Λίβερπουλ στο 7ο λεπτό: Ο Ντίας γύρισε τη μπάλα αλλά ο Σαλάχ ήταν εκτεθειμένος και μετά από χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στη συνέχεια ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σούταρε, η μπάλα πέρασε την γραμμή αλλά όλα αυτά ήταν ως μη γενόμενα.

Η συνέχεια ήταν νωχελική και για τις δύο ομάδες με το καλό πρώτο δεκάλεπτο, να ανήκει στο παρελθόν και τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Μέχρι που στο 35′ ο Καζεμίρο έκανε καίριο λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Σαλάχ σέντραρε και ο Ντίας σκόραρε από αέρος! Ήταν να μην γίνει η αρχή… Επτά λεπτά αργότερα (42ο λεπτό) ο Καζεμίρο έκανε πάλι λάθος και ο Σαλάχ βρήκε εκ νέου μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Ντίας. Ίδιοι ρόλοι, 0-2, απλώς όχι με κεφαλιά, αλλά έξοχο τελείωμα του Κολομβιανού.

Ο Καζεμίρο με δύο κομβικά λάθη δεν βγήκε στο χορτάρι για το δεύτερο ημίχρονο (ο Κόλιερ τον αντικατέστησε) αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι έχασαν μία ευκαιρία με τον Ζίρκζε στο 52′ αλλά όταν δεν σκοράρεις, συνήθως θα το πληρώσεις και ο Σαλάχ μετά από δύο ασίστ, κατάφερε να σκοράρει για τρίτο σερί ματς στο 57′ (0-3).

Η διαχείριση της Λίβερπουλ στη συνέχεια ήταν υποδειγματική, με τον Άρνε Σλοτ να γίνεται ο πρώτος προπονητής των «κόκκινων» μετά το 1936, ο οποίος στη πρώτη του επίσκεψη στο Ολντ Τράφορντ φεύγει με τη νίκη!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ (69′ Μαγκουάιερ), Μαρτίνες, Ντάλοτ, Καζεμίρο (46′ Κόλιερ), Μέινου, Γκαρνάτσο (69′ Ντιαλό), Φερνάντες, Ράσφορντ, Ζέρκζι (86′ Έρικσεν)

Λίβερπουλ (Σλοτ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (75′ Μπράντλεϊ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (83′ Τσιμίκας), Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ, Σαλάχ, Σομποσλάι, Ντίας (66′ Χάκπο), Ζότα (75′ Νούνιες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.