Μοχάμεντ Σαλάχ: Δύσκολο το «σκληρό πόκερ» με τον Αιγύπτιο σταρ!

Έχουν υπάρξει διαφορετικές ερμηνείες των σχολίων του Μοχάμεντ Σαλάχ στο Sky Sports μετά τη νίκη της Λίβερπουλ με 3-0 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή.

Ο σταρ των «κόκκινων» συνομιλούσε με τον πρώην συνάδελφό του Ντάνιελ Στάριτζ μετά το θριαμβευτικό αυτό αποτέλεσμα στο «Old Trafford», όταν είπε τις «μαγικές» λέξεις που σκόρπισαν πανικό στους φίλους της Λίβερπουλ. Μίλησε για την τελευταία του χρονιά στο κλαμπ, αλλά χωρίς να αποκλείει τη παραμονή του στον σύλλογο.
Τρία γκολ και μια τρεις ασίστ σε τρία παιχνίδια, είναι ήδη απόδειξη ότι δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, αλλά με το συμβόλαιό του στην τελευταία του χρονιά είναι κατανοητό ότι οι οπαδοί ανησυχούν. Θα υπογράψει σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας; Είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι και οι ιδιοκτήτες της Fenway Sports Group, δεν ανησυχούσαν μέχρι τώρα για την απώλεια σημαντικών παικτών στο τέλος των συμβολαίων τους. Αλλά ο Αιγύπτιος δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση.

Το καλοκαίρι του 2023, η Αλ Ιτιχάντ έκανε πρόταση-μαμούθ 250 εκατομμυρίων ευρώ στο σύλλογο και 100 εκατ. ετησίως στον «Φαραώ», για τριετές συμβόλαιο. Είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και μάλιστα αν δεν επέλθει συμφωνία του παίκτη με τη Λίβερπουλ για ανανέωση του συμβολαίου του, θα μπορέσει να γλυτώσει και τα χρήματα που προορίζοντας για τους «κόκκινους». Όπως θα υποψιάζεστε δεδομένου του προφίλ του στη Μέση Ανατολή, ο αρχηγός της Εθνικής Αιγύπτου, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Οι διοικούντες λοιπόν έχουν να διαχειριστούν μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Γιατί μιλάμε για έναν «θρύλο» του συλλόγου, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα. Πιθανότατα προσπαθούν να παίξουν «σκληρό πόκερ» με τον Αιγύπτιο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Σαλάχ έχει το πάνω χέρι.

Αναζητείται λοιπόν λύση που πρέπει να δοθεί γρήγορα. Αν η απόφαση των διοικούντων να προχωρήσουν στη νέα εποχή χωρίς τον Σαλάχ στο δυναμικό της ομάδας, θα γνωρίζουν ότι παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο με έναν ποδοσφαιριστή που το 2017 έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ και κατάφερε με την ποιότητα του να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες. Βαδίζοντας στα 33 του χρόνια ο χρόνος δεν φαίνεται να τον έχει αγγίξει.

Στην πρώτο ματς με την Ίπσουιτς σκόραρε και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα συνολικά τέρματα σε πρεμιέρες του αγγλικού πρωταθλήματος (9 γκολ) και στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» βρήκε δίχτυα για 10η φορά (έχει και 6 ασίστ) σε αυτό το γήπεδο, σε 9 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι έγινε μόλις ο 2ος παίκτης μετά τον Άλαν Σίρερ την περίοδο 1992-93, με τουλάχιστον 10 τέρματα επί ενός αντιπάλου εκτός έδρας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.