Λίβερπουλ: Πέρασε στην αιωνιότητα ο «Κολοσσός» του Σάνκλι!

Ένας από τους σημαντικούς παίκτες στην ιστορία της Λίβερπουλ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η Λίβερπουλ, θρηνεί την απώλεια του Ρον Γέιτς, αρχηγού της ομάδας, στα χρόνια του θρυλικού Μπιλ Σάνκλι.

Ο Σκωτσέζος αμυντικός, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 86 ετών, «χτυπημένος» τα τελευταία χρόνια από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο Γέιτς, μετακόμισε το 1961 από τη Νταντί Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ του Σάνκλι, που τότε αγωνιζόταν ακόμα στη δεύτερη κατηγορία. Με ύψος 1.87 μ. και επιβλητικό παράστημα, ο θρυλικός Σκωτσέζος τεχνικός, τον είχε χαρακτηρίσει «Κολοσσό», μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίασή του και του έδωσε αμέσως το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μάλιστα, τρία χρόνια αργότερα, ο Σάνκλι, είχε επιλέξει τον Γέιτς, για να παρουσιάσει την νέα ολοκόκκινη εμφάνιση της Λίβερπουλ, που φορά μέχρι σήμερα.

«Θα δείχνεις σαν να είσαι 2.5 μέτρα με αυτή. Θα τους τρομάζεις όλους», ήταν η ατάκα του θρυλικού κόουτς.

Φορώντας το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ, έμελλε να αγωνιστεί σε πάνω από 400 παιχνίδια με τη φανέλα των «κόκκινων», επίδοση που θα κατέρριπτε πολλά χρόνια αργότερα, ο Στίβεν Τζέραρντ.

Μαζί με τον συμπατριώτη του, Ίαν Σεντ Τζον, αποτέλεσαν τις δύο «κολώνες», στις οποίες στηρίχθηκε ο Σάνκλι, αρχικά για να ανεβάσει τη Λίβερπουλ στην πρώτη κατηγορία και στη συνέχεια, να θεμελιώσει μία «αυτοκρατορία» στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που κράτησε μέχρι το 1990.

Ο Γέιτς, έγινε ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ που σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας, το 1965. Κατά τη διάρκεια της απονομής, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Λιντς στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», δεν δίστασε να παραδεχτεί μπροστά στην Βασίλισσα Ελισάβετ, ότι ήταν «εξουθενωμένος», την ώρα που του παρέδιδε το τρόπαιο!

Συνολικά, κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 3 Τσάριτι Σιλντ Αγγλίας, από το 1961 έως το 1971, όταν μετακόμισε στη γειτονική Τρανμίρ, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης-προπονητής σε Στάλιμπριτζ Σέλτικ και Φόρμπι.

Έπαιξε επίσης δύο φορές με τη φανέλα της Εθνικής Σκωτίας.

Μετά το τέλος της καριέρας του, το 1986, επέστρεψε στο «Άνφιλντ» ως scout, μένοντας στο πόστο έως το 2006. Ανάμεσα στις «ανακαλύψεις» του, ήταν και ο Φινλανδός σέντερ μπακ Σάμι Χίπια, που αποκτήθηκε το 1999 από την ολλανδική Βίλεμ και κατέκτησε 10 τρόπαια στο «Άνφιλντ», συμπεριλαμβανομένου και του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005.

«Η Λίβερπουλ θρηνεί για τον θάνατο του θρυλικού πρώην αρχηγού Ρον Γέιτς. Με τα λόγια του Μπιλ Σάνκλι, ενός ”Κολοσσού” στην ιστορία του συλλόγου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λίβερπουλ.

Όπως έγινε γνωστό, οι σημαίες στο «Άνφιλντ» και τις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ, κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.