Χάρι Κέιν: Μία πορεία σε κόντρα-ρόλο από τα ζηλευτά του επιτεύγματα

Η μοναδική περίπτωση του Άγγλου φορ που σκοράρει κατά ριπάς αλλά δεν κερδίζει τίποτα.

Ο Χάρι Κέιν αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, χαίρει εκτίμησης όλου του κόσμου και εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί τον καλύτερο επιθετικό με καταγωγή από την Αγγλία.

Στην Τότεναμ, όπου και πέρασε τις περισσότερες σεζόν της καριέρας του (2010-2023), μεγαλούργησε, έχοντας εξαιρετικές – ατομικές – χρονιές στην Premier League. Συγκεκριμένα, με τη φανέλα των “Σπιρουνιών” έχει σημειώσει 280 γκολ σε 435 συμμετοχές, κατέχοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, του έλειπε κάτι αυτά τα χρόνια της ένδοξης πορείας του. Να κατακτήσει έστω έναν τίτλο, αφού όσα χρόνια αγωνιζόταν στα αγγλικά γήπεδα δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει και να σηκώσει ένα τρόπαιο!

Η… ηττοπάθεια της Τότεναμ τον συνοδεύει

Ο Άγγλος φορ τη σεζόν 23/24 πήρε μεταγραφή στη Μπάγερν Μονάχου με στόχο να καλύψει αυτό το κενό στην καριέρα του. Στόχος η κατάκτηση του νταμπλ εντός συνόρων, αλλά και του Champions League. Ξεκίνησε φορτσάτος τη σεζόν και συνέχισε με τρομερούς ρυθμούς σημειώνοντας 36 γκολ σε 32 αγωνιστικές, 4 χατ-τρικ, ενώ, κατέκτησε και το χρυσό παπούτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ωστόσο, ποιος θα πίστευε ότι η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν, που από το 2012 κατακτά μονίμως εγχώριους τίτλους, θα στερούνταν τον τίτλο στη Bundesliga, θα έμενε παράλληλα εκτός Κυπέλλου από τον δεύτερο γύρο από ερασιτεχνική ομάδα, ενώ στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος θα έβλεπε με τα… κυάλια την κορυφή;

Μετά από μία μη επιτυχημένη σεζόν για το γερμανικό σύλλογο, ο Χάρι Κέιν έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων από τους haters στο «Νησί» αλλά και γενικότερα στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, ιδίως όσον αφορά το γεγονός πως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά «μαυρόγατα», καθώς το σερί των τίτλων για τους Βαυαρούς είχε λάβει τέλος…

Όσον αφορά το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, τα στατιστικά του 31χρονου επιθετικού είναι επίσης εντυπωσιακά. Ο Χάρι Κέιν αποτελεί τον πρώτο σκόρερ με 68 τέρματα έχοντας αφήσει εδώ και καιρό τον Ρούνεϊ (53 γκολ) πίσω του.

Ένα ματς ορόσημο για τον έμπειρο στράικερ ήταν αυτό με την Φινλανδία όπου συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο και το γιόρτασε πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του. Τα «Λιοντάρια» μετρούν δύο νίκες στον όμιλο και βρίσκονται στη δεύτερη θέση πίσω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι δυο τους θα συναντηθούν τον Οκτώβριο για την 3η αγωνιστική.

Συνεπώς, οι τίτλοι και οι τεράστιες διακρίσεις είναι ναι μεν σημαντικά επιτεύγματα, αλλά δεν πρέπει να αποτελούν κριτήρια για την αναγνώριση. Ποιος άλλωστε μπορεί να κρίνει τον Χάρι Κέιν μόνο με τον αριθμό των τροπαίων και όχι με βάση τους υπόλοιπους αριθμούς και τα επιτεύγματα της καριέρας του; Συζητάμε για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ και αισίως, για τον κορυφαίο επιθετικό, αναλογικά με τους αριθμούς, στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.