Ρόδρι: «Τσάβι και Ινιέστα δεν κέρδισαν Χρυσή Μπάλα…»

Videos που αξίζει να δείτε

Τι δηλώνει ο Ρόδρι για τις πιθανότητές του να αναδειχτεί κορυφαίος στον κόσμο.

Ο Ισπανός μέσος, μέσα στο 2024, βοήθησε τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης του Euro της Γερμανίας το περασμένο καλοκαίρι, κατακτώντας και το τρόπαιο με την Εθνική.

Φυσικά, ο 28χρονος, είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, στην εποχή μετά τους Μέσι και Ρονάλντο, παρ’ όλο που τις πιο πολλές πιθανότητες, φαίνεται να συγκεντρώνει ο Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο Ρόδρι, μίλησε στο ESPN για το ενδεχόμενο να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα και σχολίασε το γεγονός ότι οι θρυλικοί μέσοι Αντρές Ινιέστα και Τσάβι, δεν τα κατάφεραν στα δικά τους χρόνια.

«Ναι, θα ήταν ένα όνειρο για μένα. Πολλοί λένε ότι αν είναι να την κερδίσει ο Ρόδρι, πως γίνεται να μην την έχουν κερδίσει ο Τσάβι ή ο Ινιέστα; Εν μέρει συμφωνώ, ήταν παίκτες που σημάδεψαν μία εποχή, από τους καλύτερους στην ιστορία, αλλά είναι επίσης αλήθεια, ότι ήταν μέρος μίας γενιάς που περιελάμβανε τους Μέσι και Ρονάλντο», είπε ο Ισπανός, που μπορεί να γίνει ο πρώτος από τη χώρα του που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα, μετά τον Λουίς Σουάρεθ, το 1960:

«Θα ήταν μεγάλη υπερηφάνεια για μένα και για τη χώρα μου. Το να έχεις έναν Ισπανό διεθνή που να είναι ικανός να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, εμπλουτίζει τους πάντες. Όλοι ξέρουμε στην Ισπανία ότι ο τελευταίος νικητής ήταν ο Λουίς Σουάρεθ, πριν πολλά χρόνια. Φυσικά δεν τον πρόλαβα και δεν ξέρω πολλά γι’ αυτόν, αλλά είναι ένα σοκ που μία από τις κορυφαίες χώρες ιστορικά στο ποδόσφαιρο, δεν έχει περισσότερους νικητές».

Για τη μάχη με τον Βινίσιους, τόνισε: «Ο κόσμος λέει ότι θα παλέψω με τον Βινίσιους, έναν παίκτη που θαυμάζω, νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όμως, με πλησιάζουν στο δρόμο και μου λένε ότι πιστεύουν ότι αξίζω να κερδίσω. Για μένα αυτό είναι ήδη σαν μια νίκη γιατί δεν το ονειρεύτηκα ποτέ αυτό. Όμως τώρα που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση θα ήθελα να κερδίσω το έπαθλο ».

Ο Ρόδρι ξεκουράστηκε από τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Ισπανός, ο οποίος είναι πλέον αήττητος σε πενήντα σερί παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, αναμένεται να επιστρέψει κόντρα στην Μπρέντφορντ το Σάββατο και ανυπομονεί για τη μάχη του τίτλου, βλέποντας δύο ξεκάθαρους ανταγωνιστές:

«Η Λίβερπουλ φαίνεται πολύ δυνατή, δεν ήμουν σίγουρος πώς θα αντιδρούσαν με το αντίο του Κλοπ, αλλά έχουν απαντήσει σαν να μην έγινε τίποτα, οπότε είναι πάντα απειλητική. Η Άρσεναλ, ήταν η μεγαλύτερη απειλή τα προηγούμενα δύο χρόνια, θα δούμε πώς θα πάει, γιατί όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο δύο χρόνια, είναι δύσκολο να το διατηρήσεις. Οπότε συγχαρητήρια σε αυτούς, γιατί δεν είναι εύκολο. Μας πίεσαν μέχρι το τέλος και νομίζω ότι θα είναι αυτές οι δύο ομάδες. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.