Για πρώτη φορά στην Premier League η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το.. επίτευγμα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην premier League από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, καταφέρνει να είναι αήττητη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της σεζόν, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το επίτευγμα αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς ακόμα και όταν η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Premier League τη σεζόν 2021/22, ξεκίνησε τη χρονιά με τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Παρόμοια κακή εκκίνηση είχε και τη σεζόν 2019/20, όπου αγωνιζόταν στη Championship και γνώρισε και πάλι τέσσερις ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Φέτος, όμως, η εικόνα της Φόρεστ είναι εντελώς διαφορετική. Μετά την εντυπωσιακή της νίκη επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, έφτασε τους 8 βαθμούς. Η έδρα της την έχει… πληγώσει και δεν βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Οι εκτός έδρας νίκες ήρθαν απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη μέχρι σήμερα Λίβερπουλ και κόντρα στη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον. Ενώ στις ισοπαλίες στο City Ground αντιμετώπισε την Μπόρνμουθ και τη Γουλβς. Η Φόρεστ δείχνει φέτος μια σταθερότητα και σκληράδα στην εκκίνηση που δεν είχε στο παρελθόν, κάτι που της δίνει την αισιοδοξία πως θα παραμείνει ανταγωνιστική στη φετινή Premier League και θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της για διάκριση.

Αυτή η θετική εκκίνηση της σεζόν, όχι μόνο δίνει ελπίδες στους οπαδούς, αλλά δείχνει και τη βελτίωση της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος πέρσι διαδέχθηκε τον Κούπερ σε μία δύσκολη στιγμή και κατάφερε να διατηρήσει τη Φόρεστ στην Premier League και φέτος να την έχει στις υψηλές θέσεις. Μάλιστα ο Πορτογάλος είναι ο προπονητής που ανάγκασε τον Άρνε Σλοτ να φύγει για πρώτη φορά με κατεβασμένο το κεφάλι στην Premier League, καθώς μέχρι τώρα ο Ολλανδός τεχνικός μετρούσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς…

Αυτή είναι η δεύτερη φορά από τη στιγμή που η Νότογχαμ Φόρεστ πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, που η ομάδα διατηρεί το αήττητο στις πρώτες τέσσερις στροφές. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2018/19 στη Championship με τρεις ισοπαλίες (Μπρίστολ Σίτι, Γουέστ Μπρομ, Γουίγκαν) και μία νίκη απέναντι στη Ρίντινγκ. Ωστόσο, καλύτερο ξεκίνημα σε συγκομιδή βαθμών ήταν η πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα, όπου η Φόρεστ είχε 9 βαθμούς, έχοντας ηττηθεί από την Μπάρνσλεϊ.

Πρώτες 4 αγωνιστικές της Νότιγχαμ Φόρεστ επί Βαγγέλη Μαρινάκη:

ΣεζόνΚατηγορία1η αγωνιστική2η αγωνιστική3η αγωνιστική4η αγωνιστικήΣύνολο Βαθμών
2017/18ChampionshipΝίκηΝίκηΉτταΝίκη9
2018/19ChampionshipΙσοπαλίαΙσοπαλίαΝίκηΙσοπαλία6
2019/20ChampionshipΉτταΙσοπαλίαΝίκηΙσοπαλία5
2020/21ChampionshipΉτταΉτταΉτταΉττα0
2021/22ChampionshipΉτταΉτταΉτταΉττα0
2022/23Premier LeagueΉτταΝίκηΙσοπαλίαΉττα4
2023/24Premier LeagueΉτταΝίκηΉτταΙσοπαλία4
2024/25Premier LeagueΙσοπαλίαΝίκηΙσοπαλίαΝίκη8


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.