Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Kαρδιά πρωταθλήτριας! (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Η Άρσεναλ, έφτασε μία ανάσα από επική νίκη - ανατροπή με δέκα παίκτες στην έδρα της Σίτι, όμως ο Στόουνς ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα και οι «γαλάζιοι» είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή!

Το εντός έδρας αήττητο των «πολιτών», απειλήθηκε περισσότερο από ποτέ, αλλά δεν έσπασε ούτε στο 28ο συνεχές ματς πρωταθλήματος στο Etihad!

Η Άρσεναλ, δεν «μάσησε» από το γρήγορο γκολ του Χάαλαντ, ανέτρεψε τα δεδομενα με Καλαφιόρι και Γκάμπριελ, ενώ αντιστάθηκε στο…μονότερμα του β’ μέρους, μετά την αποβολή του Τροσάρ στο τέλος του α’. Ή μάλλον, σχεδόν αντιστάθηκε, καθώς ο Στόουνς, ερχόμενος από τον πάγκο είχε την τελευταία λέξη και έστειλε το μήνυμα, ότι η «βασίλισσα» της προηγούμενης τετραετίας στην Αγγλία, δεν θα παραδώσει το στέμμα χωρίς μάχη. Αν το παραδώσει…

Έγιναν τα πάντα!

Η Σίτι άρχισε το ματς με τον γνωστό καταιγιστικό της ρυθμό και στο 7′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σίλβα βρήκε τον Γκουντογκάν στην περιοχή, αυτός πέρασε υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Γκάμπριελ, κατέβασε και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 9′ όμως, ο Σαβίνιο, με τρομερή κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Χάαλαντ, που εκτέλεσε από κοντά τον Ράγια και έκανε το 1-0, με το 100ό του γκολ με τη Σίτι σε 105 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρονάλντο στα χρόνια της Ρεάλ, για την πιο γρήγορη…100άρα, για παίκτη ομάδας των Top – 5 πρωταθλημάτων!

Ο Γκουντογκάν, στο 15′ με εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ράγια και όλα έδειχναν περίπατο της Σίτι. Στο 21′ όμως, ο Ρόδρι (που είχε ενοχλήσεις από την αρχή) αντικαταστάθηκε από τον Κόβατσιτς και ένα λεπτό αργότερα, η Άρσεναλ κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εκπληκτικό γκολ: ο Μαρτινέλι τροφοδότησε τον Καλαφιόρι και αυτός, αριστερά στο όριο της περιοχής, έπιασε υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και νίκησε τον Έντερσον, σκοράροντας στο ντεμπούτο του ως βασικός στην Αγγλία!

Παρά την κατοχή της Σίτι στη συνέχεια, η Άρσεναλ ήταν φαρμακερή στις αντεπιθέσεις και στο 38′, έπειτα από ένα κόρνερ, αστόχησε από κοντά με κεφαλιά. Στο 42′, οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στην κόντρα, ο Μαρτινέλι από αριστερά γύρισε για τον Τροσάρ, που όμως αστόχησε από την περιοχή!

Στο 45+1′ όμως, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή, με τον Σάκα και εκτελεί κόρνερ και τον Γκάμπριελ να νικά κατά κράτος στον αέρα τον Γουόκερ, σκοράροντας με το κεφάλι!

Ο Βραζιλιάνος, πέτυχε έτσι πανομοιότυπο γκολ με το νικητήριο στην έδρα της Τότεναμ, ενώ ο Σάκα ισοφάρισε ρεκόρ του Τιερί Ανρί στην Πρέμιερ Λιγκ, με ασίστ και στα πέντε πρώτα ματς της σεζόν!

Το ημίχρονο – θρίλερ όμως είχε ακόμα ένα επεισόδιο: στο 45+6′, ο Τροσάρ έσπρωξε τον Σίλβα, πήρε δεύτερη κίτρινη μέσα σε 11 λεπτά και άφησε την ομάδα του με δέκα για το δεύτερο ημίχρονο!

Μονότερμα και λύση από Στόουνς!

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Αρτέτα «θυσίασε» τον Σάκα, ρίχνοντας στο ματς τον Γουάιτ και αλλάζοντας την άμυνα, με τρεις στόπερ.

Η Σίτι, προσπάθησε να πιέσει από νωρίς για την ισοφάριση, όμως στο 48′, ο τρομερός Ράγια μπλόκαρε την κεφαλιά του Χάαλαντ, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά.

Οι «γαλάζιοι», δεν έβρισκαν πλέον χώρους και προσπαθούσαν να πιέσουν από μακριά και με σέντρες. Μία από αυτές, στο 59′ έφερε τον Χάαλαντ σε θέση για γκολ, αλλά ο Ράγια έβγαλε έξοχα την κεφαλιά του Νορβηγού, ενώ στην επαναφορά ο Σίλβα σούταρε άουτ!

Στο 62′, έπειτα από άλλο ένα γέμισμα σε φάση διαρκείας, η μπάλα έπεσε στην περιοχή στον Γκβάρντιολ, που έκανε το σουτ, όμως ο Ράγια έσωσε εκπληκτικά την εστία του.

Ίδια η εικόνα του αγώνα, μέχρι και το 85′, με τη Σίτι να πραγματοποιεί πάνω από 20 τελικές στο β’, ενώ η Άρσεναλ καμία!

Στο 87′, ξανά ο Γκβάρντιολ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχής, όμως ο Ράγια είχε εκ νέου την απάντηση.

Δεν την είχε όμως στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από άλλη μία φάση διαρκείας, έπειτα από κόρνερ, ο Στόουνς ευνοήθηκε από τις…καραμπόλες και εκτέλεσε από κοντά τον Ράγια, για να γίνει ο ήρωας του Γκουαρδιόλα, έχοντας μπει στο ματς ως αλλαγή…

Mάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ (78′ Στόουνς), Ντίας, Ακάντζι, Γκβάρντιολ – Ρόδρι (21′ Κόβατσιτς), Γκουντογκάν – Σαβίνιο (78′ Γκρίλις), Μπ. Σίλβα, Ντοκού (69′ Φόντεν) – Χάαλαντ.
Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια – Τίμπερ (90+2′ Λούις-Σκέλι), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι (74′ Κίβιορ) – Ράις, Πάρτεϊ, Χάβερτς – Σάκα (46′ Γουάιτ), Τροσάρ, Μαρτινέλι (88′ Ζεσούς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.