Mάντσεστερ Σίτι: Η ζωή χωρίς τον Ρόδρι

Videos που αξίζει να δείτε

Ο Ρόδρι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και οι αριθμοί δείχνουν ότι θα είναι μία πολύ σημαντική απώλεια για τη Μάντσεστερ Σίτι.

O Ισπανός μέσος, συμπτωματικά, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αγώνων που δίνουν πλέον οι ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο, και την πιθανότητα να κατέβουν σε απεργία, υπέστη σοβαρό τραυματισμό και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική, λέγοντας ότι θα αποτελέσει μία σημαντική απώλεια για τη Μάντσεστερ Σίτι, σε Πρέμιερ Λιγκ και Ευρώπη. Άλλωστε, μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη στο πρόσφατο Euro, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, αλλά και έναν από τους κύριους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα.

Τι ακριβώς θα χάσει η Σίτι όμως στο διάστημα της απουσίας του; Ο Ρόδρι, που αγωνίζεται στους «γαλάζιους» από το 2019-20, ήταν ο παίκτης που χρησιμοποίησε περισσότερο απ’ όλους ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε όλες τις διοργανώσεις την περσινή σεζόν, αυτός που ξεκίνησε περισσότερα ματς (50) και έπαιξε τα περισσότερα λεπτά (4.325), πριν καν πρωταγωνιστήσει με τους «φούριας ρόχας» στη Γερμανία.

Από το καλοκαίρι του 2019, που μετακόμισε στην Αγγλία, έχει χάσει μόνο 21 από τα 195 ματς της Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ίδιο διάστημα, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δώσει περισσότερα ματς (260) από οποιονδήποτε άλλον παίκτη ομάδας Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει ξεκινήσει τα περισσότερα (238), από όλους πλην τερματοφυλάκων. Μόνο ο Μπρούνο Φερνάντες, τον ξεπερνά το ίδιο διάστημα σε λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις πλην τερματοφυλάκων (20.555 λεπτά ο Πορτογάλος, 20.727 ο Ισπανός).

Τι γίνεται όμως στη Σίτι, όταν δεν παίζει; Οι αριθμοί της Opta είναι χαρακτηριστικοί.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του έχει χάσει το ένα τρίτο των αγώνων στους οποίους δεν έχει συμμετάσχει (7/21). Χαρακτηριστικά, στο περσινό πρώτο μισό της σεζόν, έλειψε στις ήττες με Γουλβς, Άρσεναλ και Άστον Βίλα, όταν όμως επανήλθε, η Σίτι συνήλθε και μπήκε στον δρόμο για τον τέταρτο σερί τίτλο Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα και στο ματς με την Άρσεναλ, η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ όταν αγωνιζόταν, αλλά ένα λεπτό μετά την έξοδό του λόγω τραυματισμού, δέχτηκε γκολ ισοφάρισης και μετά βρέθηκε πίσω 2-1, πριν σώσει στο τέλος την ισοπαλία!

Συνολικά, όταν λείπει ο Ισπανός από τη μεσαία γραμμή, το ποσοστό νικών της Σίτι, είναι 12 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο, ενώ πετυχαίνει λιγότερα γκολ ανά αγώνα και κατακτά λιγότερους πόντους ανά αγώνα. Αν στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, διατηρήσει τον αριθμό πόντων ανά αγώνα που έχει μέχρι τώρα εν τη απουσία του, τότε θα μαζέψει -σε θεωρητικό πάντα επίπεδο – «μόλις» 76 πόντους στο τέλος της περιόδου, ενώ στην περσινή κατάκτηση του τίτλου είχε 91!

Τι ακριβώς όμως πρόσφερε ο Ρόδρι; Μόνο πέρσι, ήταν ο μόνος παίκτης της Σίτι με πάνω από 100 επιτυχημένες πάσες ανά αγώνα (103) και ο ποδοσφαιριστής που είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα σε 90′ (126, 24 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του).

Με λίγα λόγια, η Σίτι χάνει τον ηγέτη της στη μεσαία γραμμή τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον παίκτη που όταν χρειάζεται, συμβάλλει με καθοριστικά γκολ, όπως ίσως το σημαντικότερο στην ιστορία του κλαμπ, αυτό στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2023, απέναντι στην Ίντερ

Ο Γκουαρδιόλα σίγουρα έχει πονοκέφαλο…

H ΣΙΤΙ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΡΟΔΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΑΠΟ ΤΟ 2019-20

Στατιστική κατηγορίαMε ΡόδριΧωρίς Ρόδρι
Παιχνίδια          17421
Νίκες    129       13
Ισοπαλίες          261
Ήττες    197
Ποσοστό νικών74.1%61.9%
Ποσοστό ηττών10.9%33.3%
Διαφ. τερμ. ανά αγώνα+1.70+1.29
Πόντοι 413       40
Πόντοι ανά αγώνα2.371.90


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.