Μάν. Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 0-3: Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν τρομάζει κανέναν!

Και οι δύο έψαχναν τη νίκη μετά το άσχημο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα, αλλά η Τότεναμ μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τυπικά διαδικασία, με το εντυπωσιακό 3-0 στο "Ολντ Τράφορντ".

Πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει χάσει περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα με τουλάχιστον 3 γκολ διαφορά, στην εποχή μετά τη φυγή του Άλεξ Φέργκιουσον (23 σε 424 ματς), απ΄ότι με τον Σκωτσέζο στον πάγκο της, 22 σε 1035 παιχνίδια!

Το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» ξεκίνησε με γκολ, μόλις 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Κρίστοφερ Κάβαναγκ.O Φαν ντεΦεν διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο, χωρίς ουσιαστικά μαρκάρισμα από αντίπαλο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπρέναν Τζόνσον που απλώς, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ουαλός επιθετικός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τα τέρματα που είχε πετύχει με Μπρέντφορντ και Καραμπάγ.

Η ομάδα του Ποστέκογλου συνέχισε να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κουλουσέβσκι να είναι ανίκητος (δημιούργησε πέντε ευκαιρίες σε open playστο πρώτο 45λεπτο), χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, απέναντι σε μία εντελώς παθητική Γιουνάιτεντ. Στο 11ο λεπτό ο Ονάνα νίκησε τον Μάντισον σε τετ α τετ και στο 20ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Τζόνσον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 22ο λεπτό, με την ωραία επέμβαση του Βικάριο σε προσπάθεια του Ζίρκζεϊ. Στο 33ο λεπτό με τον Ρομέρο οι Σπερς, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ και δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Γκαρνάτσο, στην καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μισό του ντέρμπι.

Στο 42ο λεπτό, ολοκληρώθηκε η καταστροφή για την ομάδα του Τεν Χαγκ, με την αποβολή (απευθείας κόκκινη) του Μπρούνο Φερνάντες για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μάντισον, σε μία φάση που θα συζητηθεί. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη του Πορτογάλου σε 242 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

Όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και με την έναρξη της επανάληψης, η Τότεναμ αιφνιδιάσε για άλλη μία φορά τον αντίπαλο. Αυτή τη φορά στα 116 δευτερόλεπτα! Και με πρωταγωνιστές τους δύο κορυφαίους παίκτες του ντέρμπι. Ο Τζόνσον κουβάλησε ανενόχλητος τη μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, ο Κουλουσέβσκι με περίτεχνο αριστερό πλασέ, σκόραρε για το 0-2 και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα τους, θα μπορούσε να πει κανείς; “Τώρά αρχίζει το πάρτι και ο εφιάλτης του Τεν Χαγκ!”.

Και πράγματι έτσι έγινε… Ευκαιρία με τον Πόρο στο 53΄και διπλή επέμβαση του Ονάνα σε προσπάθειες τον Βέρνερ και Σολάνκε. τρία λεπτά αργότερα. Σε αυτές τις φάσεις δεν έγινε το 0-3 που πιθανότατα θα σηματοδοτούσε την κατάρρευση των παικτών της Γιουνάιτεντ. Μετά το 65΄ η Τότεναμ οπισθοχώρησε και οι γηπεδούχοι άρχισαν να… παρευρίσκονται στο γήπεδο. Όχι ότι έθελξαν με την απόδοση τους, αλλά τουλάχισοτν έγιναν πιο πιεστικοί. Είχαν τη σημαντική ευκαιρία με σουτ του Κασεμίρο στο 69ο λεπτό, αλλά βρέθηκαν ξανά εκτεθειμένοι.

Αυτή τη φορά όχι σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά σε στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ, πρώτη κεφαλιά από τον Σαρ και κοντινή προβολή του Σολάνκε για το 0-3. O 27χρονος επιθετικός, σκόραρε και στα δύο παιχνίδια της Μπόρνμουθ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, την περασμένη σεζόν και έγινε μόλις ο 3ος Άγγλος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε τρία συνεχόμενα ματς απέναντι στην ομάδα του Τεν Χαγκ. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, έμοιαζε ανακουφιστικό για Τερν Χαγκ και παίκτες, αφού προηγουμένως δεν έγινε το 0-4 στη φάση του 90ου λεπτού με την διπλή ευκαιρία από Σολάνκε, Σαρ.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ 2021 και 2022, η Τότεναμ είναι πλέον αήττητη στα τέσσερα τελευταία εναντίον της, στο πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.