Οι "Αλεπούδες" πανηγύρισαν την πρώτη επιτυχία τους στο τρέχον πρωτάθλημα με την Μπόρνμουθ να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει την ισοπαλία.

H Λέστερ μπήκε στην αγωνιστική ως μία εκ των 5 ομάδων που δεν είχε νίκη στο πρωτάθλημα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 15′ ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Μπουονανότε.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 23′ για πέναλτι του Ζαμπάρνι και λίγο αργότερα οι “Αλεπούδες” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 35′ αλλά ο Βάρντι αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, που είχαν δοκάρι με τον Ζαμπάρνι στο 49′ , ακυρωθέν γκολ στο 66′ για offside του Εβανίλσον, οριζόντιο δοκάρι με τον Ουατάρα στο 72′ με τη Λέστερ να αντέχει μέχρι τέλους και να πανηγυρίζει το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. 

Λέστερ: Χέρμανσεν – Τζάστιν, Φας, Οκόλι, Κρίστιανσεν – Σκιπ, Εντίντι – Αγιού (88′ Σουμαρέ), Μπουονανότε (82′ Ντι Κόρβοδα Ριντ), Μαβιντίντι (82′ Φατάου) – Βάρντι (αρχ.) (74′ Εντουάρ)

Προπονητής: Στίβεν Κούπερ

Μπόρνμουθ: Αριθαμπαλάγα –  Σμιθ (αρχ.) (63′ Σκοτ), Ζαμπάρνι, Σενέσι, Κέρκεζ (63′ Σινιστέρα) –  Κουκ, Κρίστι (74′ Ουνάλ) – Ταβερνίερ, Σεμένιο, Κλάιφερτ (46′ Oυατάρα) – Εβανίλσον (81′ Μπρουκς)

Προπονητής: Αντόνι Ιραόλα