Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο «Βίλα Παρκ», αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και κάνει το χειρότερο ξεκίνημα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ!

Οι δύο ομάδες, έδειξαν επηρεασμένες από τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές εξορμήσεις τους, με αποτέλεσμα το ματς να μην αποκτήσει ποτέ ρυθμό.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, έμεινε με οκτώ πόντους μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές, καταρρίπτοντας το αρνητικό ρεκόρ για ξεκίνημα σεζόν από το 1992-93, που είχε η περσινή ομάδα, αλλά και αυτή του 2019-20, με 9 πόντους το ίδιο διάστημα. Το προηγούμενο χειρότερο ξεκίνημα, ήταν τη σεζόν 1989-90 με 7 πόντους, σε μία σεζόν που η Γιουνάιτεντ τερμάτισε 13η. Οι «κόκκινοι διάβολοι», έχουν πετύχει μόλις πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, μένοντας χωρίς τέρματα σε τρεις σερί αγωνιστικές αλλά και σε τέσσερις από τις πρώτες επτά!

Η Βίλα από την άλλη, μπορεί να έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς, αλλά με δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, έχασε έδαφος βαθμολογικά, έχοντας πλέον μόλις μία νίκη στα τελευταία 26 εντός έδρας ματς Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Γιουνάιτεντ!

Στο 5′, η Γιουνάιτεντ έκανε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Ράσφορντ μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, όμως ο Μαρτίνες απέκρουσε.

Στο 8′ η Βίλα απάντησε, με τον Ρότζερς να σουτάρει στην περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι όμως στάθηκαν άτυχοι πριν το δεκάλεπτο, καθώς ο στόπερ Κόνσα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, πριν ο Γκαρνάτσο επιχειρήσει σουτ που έβγαλε ο Μαρτίνες στο 39ο λεπτό.

Το πρώτο μέρος έληξε έτσι 0-0, με τη Βίλα να μένει δεύτερη φορά φέτος εντός έδρας χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία σε α’ ημίχρονο και τη Γιουνάιτεντ να είναι χωρίς γκολ σε πρώτο μέρος, για έκτη φορά σε επτά αγωνιστικές!

Στο ξεκίνημα του β’, ο Τεν Χαχ έκανε δύο αλλαγές στην άμυνα, βάζοντας Λίντελοφ και Ντε Λιχτ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 49′, με σουτ του Ράσφορντ εκτός περιοχής, που έβγαλε σε κόρνερ ο Μαρτίνες.

Η Βίλα, έπρεπε να φτάσει το 56ο λεπτό για να κάνει πρώτο εύστοχο σουτ στο ματς, με τον Τίλεμανς να δυσκολεύει τον Ονάνα από μακριά, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Γουότκινς απείλησε πρώτη φορά από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο την έκανε η Γιουνάιτεντ, με τον Φερνάντες στο 68′, να εκτελεί απ’ ευθείας φάουλ από μακριά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο -νεοεισελθών- Άντονι, αστόχησε σε σουτ στην επαναφορά.

Ο τελευταίος, στο 77′ είχε νέα ευκαιρία, με σουτ από δεξιά στην περιοχή, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αργεντινό γκολκίπερ.

Η Βίλα, έφτασε κοντά στο να βγάλει νοκ – άουτ τη Γιουνάιτεντ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φίλοτζιν βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ από τον Ντάλοτ.

Στην αμέσως επόμενη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Γκαρνάτσο απέτυχε να βγάλει πάσα «πάρε-βάλε» στον Φερνάντες που περίμενε ολομόναχος, άλλο ένα δείγμα της κακής επιθετικά ημέρας στην οποία βρέθηκαν και οι δύο ομάδες…

Ο Τεν Χαχ, πέρασε έτσι με δύο ισοπαλίες, τα «τεστ» σε Οπόρτο και Άστον Βίλα, που σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, θα έκριναν την παραμονή του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, με τον λόγο πλέον να περνά στους ιδιοκτήτες…

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες – Κας, Κόνσα (11′ Kάρλος), Τόρες, Ντιν (85′ Μάατσεν) – Μπάρκλι, Τίλεμανς – Μπέιλι (63′ Nτουράν), Ρότζερς, Φίλοτζιν – Γουότκινς.
Μάντσεστερ Γ. (Τεν Χαχ): Ονάνα – Μαζράουι (46′ Λίντελοφ), Μαγκουάιρ (46′ Nτε Λιχτ), Έβανς, Ντάλοτ – Μέινου (85′ Kαζεμίρο), Έρικσεν – Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ (64′ Άντονι) – Χόιλουντ (64′ Ζέρκζι).