Επίσημο το επόμενο βήμα στην καριέρα του!

To νέο του ποδοσφαιρικό βήμα ανακοίνωσε ο Γιούργκεν Κλοπ!

Ο Γερμανός τεχνικός, που ολοκλήρωσε τον περασμένο Μάιο τη θητεία του στη Λίβερπουλ, μετά από εννέα χρόνια, ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου της Red Bull σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2025!

Ο Κλοπ, πρώην τεχνικός της Μάιντς, της Ντόρτμουντ και των «ρεντς», θα επιβλέπει το παγκόσμιο δίκτυο ποδοσφαιρικών ομάδων της γνωστής εταιρίας, που περιλαμβάνει τη γερμανική Λειψία και την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ. Στη δεύτερη, εργάζεται ως προπονητής ο επί χρόνια βοηθός του στη Λίβερπουλ, Πεπ Λέιντερς.

Στο δίκτυο, ανήκουν επίσης οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του MLS και οι Red Bull Μπραγκαντίνο και Red Bull Brasil, στη Βραζιλία, ενώ η Red Bull, έχει αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό μετοχών και στη Λιντς.

Όπως αναφέρει η Red Bull, ο Κλοπ, δεν ασχολείται με την καθημερινή δουλειά στους συλλόγους, αλλά θα υποστηρίζει τους αθλητικούς διευθυντές, το παγκόσμιο δίχτυο scouting και την εκπαίδευση τβν προπονητών.

Όπως αναφέρει η Bild, ο Κλοπ, στο νέο του συμβόλαιο, έχει ρήτρα αποδέσμευσης, σε περίπτωση που δεχτεί πρόταση να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας!

«Μετά από 25 χρόνια στους πάγκους, ανυπομονώ να αναλάβω ένα τέτοιο πρότζεκτ. Βλέπω τον ρόλο μου ως μέντορας των προπονητών και του μάνατζμεντ των συλλόγων της Red Bull. Ο ρόλος μου στο ποδόσφαιρο άλλαξε, αλλά το πάθος μου όχι», τόνισε σχετικά ο Κλοπ.

Ο 57χρονος Γερμανός, έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ Γερμανίας με την Ντόρτμουντ, καθώς και 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο, 2 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Παγκόσμιο Συλλόγων με τη Λίβερπουλ.