Ο Τζέσι Λίνγκαρντ σε συνέντευξη του αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο έμεινε εκτός ποδόσφαιρου για επτά μήνες μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το καλοκαίρι του 2023.

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ εξακολουθεί να ψάχνει τα πατήματά του στη Νότια Κορέα μετά από την επτάμηνη απουσία του από τα γήπεδα, η οποία είχε οδηγήσει τη κοινή γνώμη να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και πρόωρη απόσυρση.

Ο 31χρονος εξήγησε πως εκείνον τον καιρό έβαλε σε προτεραιότητα τη φροντίδα της γιαγιάς του που ήταν βαριά άρρωστη και επέστρεψε στη δράση μόνο μετά τον θάνατό της. Οικογένεια πάνω από όλα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής:

«Πίσω από κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει μια ιστορία που το κοινό δεν γνωρίζει και θα ήθελα να μάθετε τη δική μου.Μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασα εδώ – και να βοηθήσει άλλους παίκτες που ταλαιπωρούνται από προσωπικές διαμάχες.

Όταν έληξε το συμβόλαιό μου, η γιαγιά μου αρρώστησε. Ήταν μια καταπληκτική γυναίκα — η Πάμελα Λίνγκαρντ — και αυτή και ο παππούς μου με μεγάλωσαν αφού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα της παιδικής μου ηλικίας, η μαμά μου πάλευε με την κατάθλιψη.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του καλοκαιριού, η κατάστασή της δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έμπαινε και έβγαινε από το νοσοκομείο, και παρόλο που προπονούμουν σκληρά και μου έλειπε να είμαι σε έναν σύλλογο, ένιωθα ότι το πλάνο του Θεού ήταν η λήξη του συμβολαίου μου: “Δεν πρόκειται να σου δώσω ομάδα αυτή τη στιγμή, πρέπει να μείνεις σπίτι και να είσαι με την οικογένειά σου”.

Αυτό έκανα λοιπόν. Πέρασα όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα μαζί τους μέχρι τον Νοέμβριο, όταν η γιαγιά μου έφυγε από τη ζωή. Μετά μπορούσα να βρω ομάδα».