Oι καλύτεροι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, με βάση τις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες, έπειτα από τις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Η δεύτερη διακοπή της σεζόν για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ολοκληρώνεται απόψε και από αύριο, ξαναμπαίνουμε σε ρυθμό εθνικών πρωταθλημάτων.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, αν και έχουν διεξαχθεί μόλις επτά αγωνιστικές, η μάχη ήδη αρχίσει να «ανάβει» και οι κορυφαίοι να ξεχωρίζουν.

Ποιοι είναι όμως αυτοί, βάσει αριθμών;

Στους σκόρερ, ο μεγάλος «μπόμπερ» των τελευταίων ετών, Έρλινγκ Χάαλαντ, έχει ήδη πάρει κεφάλι στην κούρσα και είναι φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του «αρχικανονιέρη» της κατηγορίας, για τρίτη σερί σεζόν. Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, έχει 10 γκολ, τέσσερα περισσότερα από τους δύο που ακολουθούν, τους Μπέμο (Μπρέντφορντ) και Πάλμερ (Τσέλσι). Eπίσης, έχει την πρωτιά και στην κατηγορία των τελικών προσπαθειών.

Ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ, είναι ο καλύτερος δημιουργός ως τώρα, καθώς είναι πρώτος, τόσο στον τομέα των ασίστ, αλλά και σε αυτόν των μεγάλων ευκαιριών που «έφτιαξε» για τους συμπαίκες του.

Παρά τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο τερματοφύλακάς της, Αντρέ Ονάνα, έχει κρατήσει μέχρι τώρα περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία του από οποιονδήποτε άλλον γκολκίπερ, ακόμα και αν δεν έχει προβεί στις πιο πολλές επεμβάσεις, με τρεις να «μοιράζονται» τη σχετική επίδοση.

Κορυφαίοι «κλέφτες», δύο στόπερ, οι Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και Λισάνδρο Μαρτίνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ώρα που ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Λιούις Ντανκ της Μπράιτον, έχει πασάρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην κατηγορία!

Όσον αφορά τον…δυναμισμό, οι αντίπαλοι σίγουρα έχουν «νιώσει» τα τάκλιν του Γουίλφριντ Εντίντι της Λέστερ και συνήθως βγαίνουν χαμένοι, όταν διεκδικούν την μπάλα με τον Μπρούνο Γκιμαράες της Νιουκάστλ…

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΙΚΤΗΣ
Γκολ Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) 10
ΑσίστΜπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ) 7
Ανέπαφες εστίεςΑντρέ Ονάνα (Μάντσεστερ Γ.) 4
Τελικές προσπάθειεςΈρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) 35
ΠάσεςΛιούις Ντανκ (Μπράιτον) 607
ΤάκλινΓουίλφρεντ Εντίντι (Λέστερ) 28
Κλεψίματα μπάλαςΒέρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) / Λισάνδρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γ.) 17
ΕπεμβάσειςΜαρκ Φλέκεν (Μπρέντφορντ) / Ρόμπερτ Σάντσεθ (Τσέλσι) / Μαντς Χέρμανσεν (Λέστερ) 53
Μεγάλες ευκαιρίες για συμπαίκτεςΜπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ) 12
Κερδισμένες μονομαχίεςΜπρούνο Γκιμαράες (Νιουκάστλ) 58