Πήρε το σπουδαίο ματς και παραμένει μόνη πρώτη η Λίβερπουλ, στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν το κουνάει από την κορυφή η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε 2-1 της Τσέλσι, στο σπουδαίο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής.

Οι «κόκκινοι» πήραν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τους Σαλάχ (29’ πεν.) και Τζόουνς (51’). Ο Αιγύπτιος είχε και την ασίστ στο τέρμα του Άγγλου, ο οποίος από τη μεριά του κέρδισε το πέναλτι στο 1-0!

Από την απέναντι πλευρά οι Λονδρέζοι παραμένουν στην έκτη θέση, με το δικό τους γκολ να έρχεται από τα πόδια του Τζάκσον (48’).

Προβάδισμα με Σαλάχ σε υποτονικό ημίχρονο

Κακό ήταν το πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τη Λίβερπουλ να έχει την πρωτοβουλία και την Τσέλσι να ψάχνει να βρει χώρους, ώστε να εκμεταλλευτεί την επιθετική της γραμμή. Ουσιαστικά οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια απειλητική στιγμή. Στην παρθενική τους όμως στο 29′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Τζόουνς κέρδισε πέναλτι, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και με το 162ο τέρμα του στην Premier League έκανε το 1-0. Έτσι, έπιασε στην ένατη θέση των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος τον Ζερμέν Ντεφόε. Στο 33’ ο Χάκπο βρήκε δίκτυα, με τον Σαλάχ να είναι οφσάιντ και το τέρμα να μην μετράει.

Μέχρι και την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλά σουτ με Τζάκσον (35’) και Πάλμερ (45+6’), αλλά και οι δυο τους δεν βρήκαν στόχο. Αξιοσημείωτο και ότι στις καθυστερήσεις ο Μπρουκς έδωσε νέο πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάντσεθ πάνω στον Τζόουνς, το οποίο πήρε πίσω μετά την εξέταση της φάσης μέσω VAR…

Μία σου και μία μου…

Με γκολ για την Τσέλσι άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Καϊσέδο βρήκε τον Τζάκσον, ο Κονατέ τον κράτησε εντός παιχνιδιού και ο στράικερ των Λονδρέζων έφερε το ματς στα ίσα στο 48’. Η Λίβερπουλ «απάντησε» άμεσα, με τον Τζόουνς να χρίζεται σκόρερ τρία λεπτά μετά, έπειτα την εξαιρετική σέντρα του Σαλάχ!

Μετά τα δύο τέρματα ο ρυθμός έπεσε ξανά σε επίπεδα πρώτου 45λεπτου, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που αμύνονταν αυτή τη φορά. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν τις φάσεις που θα ήθελαν. Ένα απευθείας φάουλ του Πάλμερ στο 65’ δεν πέρασε καν το τείχος, ενώ ούτε οι αλλαγές του Μαρέσκα απέδιδαν αυτά που περίμενε ο Ιταλός προπονητής.

Στο 73’ το σουτ του Πέδρο Νέτο πέρασε άουτ, ενώ εκείνο του Ντίας επτά λεπτά αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Σάντσεθ. Στο 90+4′ Νέτο και Ενκουκού έφτασάν κοντά στο 2-2, όμως ο Γάλλος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίκτυα!

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή, με τη Λίβερπουλ να φτάνει τελικά στη νίκη 2-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Σλοτ): Κέλεχερ, Αλενάντερ-Άρνολντ (81’ Γκόμες), Κονατέ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς (81’ Μακ Άλιστερ), Χράβενμπερχ, Σομποσλάι, Σαλάχ, Χάκπο (66’ Ντίας), Ζότα (30’ λ.τρ. Νούνιες)

ΤΣΕΛΣΙ (Μαρέσκα): Σάντσεθ, Τζέιμς (54’ Βέιγκα), Ανταραμπιόγιο (54’ Μπαντιασίλ), Κόλγουιλ, Γκουστό, Λάβια (53’ Έντσο Φερνάντες), Καϊσέδο, Μαντουέκε (76’ Ενκουκού), Πάλμερ, Σάντσο (46’ Νέτο), Τζάκσον