Τους λόγους για τους οποίους τιμωρήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την αγγλική Ομοσπονδία με απαγόρευση πέντε αγωνιστικών αποκάλυψε η «The Athletic».

Η αγγλική Ομοσπονδία τιμώρησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάρμοστη συμπεριφορά στο ματς της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Φούλαμ με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα η αγγλική ομάδα, η οποία ανήκει στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, άσκησε έφεση για την εν λόγω απόφαση. Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τα αγγλικά Μέσα οι λόγοι που η FA προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο διαιτητής του αγώνα, Τζος Σμιθ, μαζί με τον τέταρτο κατέθεσε για τον Μαρινάκη ότι: «έφτυσε σκόπιμα προς το έδαφος δίπλα τους, καθώς εκείνοι περπατούσαν στη φυσούνα για τα αποδυτήρια του Σίτι Γκράουντ, μετά τη λήξη του ματς».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας των Άγγλων είπε: «χρειάζεται συχνά να βήχει και ότι ο βήχας περιέχει φλέγματα», ενώ η υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι: «αν πρέπει να φτύσει, φτύνει σε ένα χαρτομάντηλο αν αυτό είναι διαθέσιμο, διαφορετικά στο πάτωμα. Την ημέρα που έγινε το περιστατικό, υπέφερε από βήχα και έπαιρνε παστίλιες. Καθώς πλησίαζαν οι διαιτητές ένιωσε να του έρχεται βήχας και έβηξε προς το πάτωμα, κάτω και δεξιά του, δηλαδή μακριά από την πορεία που ακολουθούσαν οι διαιτητές».

Τέλος ο βήχας του Μαρινάκη προέρχεται: «δύο ή τριών πούρων που καπνίζει ανά ημέρα».

Αναλυτικά η ανάρτησή: