Το 11ο γκολ του Χάαλαντ στην Premier League από το πέμπτο λεπτό έκρινε τον νικητή στο Έτιχαντ.

Στην κορυφή βρίσκεται για την ώρα η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 1-0 της Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 9ης στροφής της Premier League.

Οι «πολίτες» ήταν φλύαροι στο παιχνίδι, αλλά έφτασαν στο τρίποντο με το γκολ του Χάαλαντ από το 5′. Πλέον περιμένουν το Άρσεναλ-Λίβερπουλ (27/10, 18:30), μιας και σε ενδεχόμενη γκέλα των φιλοξενούμενων θα μείνουν μόνοι πρώτοι.

Όσον αφορά τους «αγίους», αυτοί συνεχίζουν στον πάτο του πίνακα, με μόλις έναν βαθμό...

Τον… χαβά του ο Χάαλαντ

Με γκολ απ΄οτα αποδυτήρια με τον… συνήθη ύποπτο άρχισε το ματς στο Έτιχαντ. Ο Χάαλαντ πήρε την πάσα του Νούνιες και τη μετέτρεψε σε γκολ, παρά τη… λαβή MMA του αντιπάλου του. Αυτό μάλιστα ήταν και το γρηγορότερο τέρμα των γηπεδούχων στην εφετινή Premier League και το 11ο του Νορβηγού!

Οι «πολίτες» πίεζαν και για δεύτερο γκολ, αλλά οι «άγιοι» κρατούσαν το σκορ στο 1-0, με μαζική άμυνα. Φυσικά, προσπαθούσαν να βγουν σε κάποια αντεπίθεση και να απειλήσουν τον Έντερσον, ο οποίος ήταν παρατηρητής του ματς…

Ένα σουτ του Κόβατσιτς σταμάτησε στον Ράμσντεϊλ στο 45′ και στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Άρτσερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Έτσι το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, σε ένα 45λεπτο που η Σίτι ήταν κυρίαρχη, αλλά φλύαρη…

Έμεινε στο 1-0

Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε ευκαιρία με τον Φόντεν στα 22” μετά τη σέντρα! Ο Άγγλος σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 50′ η κεφαλιά του Χάαλαντ απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή και δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έχασε το… άχαστο. Μόνος του μέσα από τη μικρή περιοχή, πλάσαρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε!

Δέκα λεπτά μετά ο Νορβηγός βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, με τη σέντρα του Σαβίνιο να τον βρίσκει στο κεφάλι και την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία. Η πίεση για να βρουν δεύτερο γκολ οι «πολίτες» συνεχιζόταν, με τους «άγιους» να έχουν παθητικό ρόλο…

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενω μετά το ημίχρονο ήρθε στο 75′, με τον Άρμστρονγκ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Έντερσον.

Εν τέλει το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Σίτι πήρε το τρίποντο, το οποίο την φέρνει προσωρινά στην κορυφή!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λιούις (90+7′ Στόουνς), Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Σαβίνιο, Νούνιες (86′ Γκουντογκάν), Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (Μάρτιν): Ράμσντεϊλ, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στέφενς, Μάνινγκ (76′ Μπρι), Λαλάνα (60′ Αρίμπο), Φερνάντες, Ντάουνς (87′ Σουλεμάνα), Ντίμπλινγκ (46′ Άρμστρονγκ), Άρτσερ (87′ Ονουάτσου)