Οι "Γλάροι" κατάφεραν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους το πέμπτο τρίποντο στο πρωτάθλημα με τη Γουλβς να κατακτά με σπουδαία επιστροφή τον δεύτερο βαθμό της.

Απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Γουλβς, την ομάδα με τη χειρότερη αμυντική επίδοση 23 γκολ, η Μπράιτον πίεσε εξ αρχής αφού πρώτα είδε τον Ντόιλ να χάνει “χρυσή” ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Σα με υπέροχη επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Μπαλέμπα στο 23′ αλλά από δικό του λανθασμένο βολέ, ο Καντίογλου έδωσε στον Ρουτέρ, εκείνος στον Γουέλμπεκ με τον 33χρονο Άγγλο επιθετικό να πληγώνει τους “Λύκους”, φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα (5 είχε όλη την προηγούμενη σεζόν στη Premier League).

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Μπράιτον να παίζει πιο συντηρητικά και να φτάνει στο 2-0 στο 85′ με τον Φέργκιουσον, ο οποίος σκόραρε ύστερα από 26 ματς πρωταθλήματος και όλοι στο “Αmex Stadium” πίστεψαν πως το τρίποντο ήταν διαδικαστική υπόθεση, όχι όμως η Γουλβς.

Ύστερα από κόρνερ του Σαράμπια ο Αΐτ-Νουρί μειώνει σε 2-1 και στο 90+3′ γίνεται η φάση του αγώνα. Ο Βίφερ κλέβει την μπάλα κι η Μπράιτον έχει φάση με 4 παίκτες εναντίον 1 (του Ντόιλ), όμως ο Ολλανδός κάνει κακή πάσα, ο Ντόιλ κλέβει, δίνει στον Κούνια με τον Βραζιλιάνο με σουτ και κόντρα στον Φαν Χέκε να διαμορφώνει το τελικό 2-2!