Η Άρσεναλ προηγήθηκε δύο φορές στο Emirates, η Λίβερπουλ απάντησε ισάριθμες και έστειλε στην κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι!

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με την Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα να προδίδεται από τις απουσίες στην άμυνα και να μένει πέντε πόντους πίσω από την κορυφή, στην τρίτη θέση.

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ, έσωσε τον πόντο σε ένα ματς που είχε ελάχιστες ευκαιρίες και ναι μεν έπεσε από την κορυφή, αλλά «έβγαλε» άλλο ένα δύσκολο ματς χωρίς να ηττηθεί.

Σάκα και…στατικές!

Η Άρσεναλ, ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη τελική του παιχνιδιού, όταν ο Γουάιτ με ωραία μπαλιά, βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Σάκα από δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή και αφού ταλαιπώρησε τον Ρόμπερτσον, εκτέλεσε με το αριστερό τον Κέλεχερ για το 1-0.

Στο 14′, οι «ρεντς» βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Μερίνο να κάνει λάθος κοντά στην περιοχή και τον Σαλάχ να σουτάρει εκτός περιοχής, μακριά από τα δοκάρια, στη μοναδική φάση που απείλησε στο α’ ημίχρονο, καθώς είχε εξουδετερωθεί από τον Τίμπερ.

Στο 18′ όμως, η απουσία του τιμωρημένου Σαλιμπά από το κέντρο της άμυνας της Άρσεναλ φάνηκε, όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ, εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ντίας γύρισε με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι την μπάλα προς τα πίσω και ο Φαν Ντάικ, πετάχτηκε ολομόναχος στην καρδιά της λονδρέζικης άμυνας, γράφοντας το 1-1 με το κεφάλι.

Η Άρσεναλ πάντως, κυριάρχησε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και απείλησε αρκετές φορές, πριν φτάσει στο 2-1.

Στο 20′, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μερίνο βρέθηκε σε ιδανική θέση στην περιοχή, όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 24′, ο Σάκα ξέφυγε ξανά από τον Ρόμπερτσον και συνέκλινε, για να σουτάρει άστοχα από το ημικύκλιο.

Στο 31′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Χάβερτς βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, όμως η προσπάθειά του πέρασε πάνω από την εστία, ενώ άστοχο ήταν και το μακρινό σουτ του Μαρτινέλι στο 35′.

Οι «κανονιέρηδες» όμως, εκμεταλλεύτηκαν στο 43′, για άλλη μία φορά το μεγαλύτερο επιθετικό τους «όπλο», για να προηγηθούν ξανά: ο Ράις εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μερίνο πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της Λίβερπουλ και -καλυπτόμενος για χιλιοστά – νίκησε τον Κέλεχερ με το κεφάλι.

Ήταν το 27ο γκολ των «κανονιέρηδων» από στατική φάση από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, μακράν τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αυτό το διάστημα.

Η Λίβερπουλ, που για πρώτη φορά δέχτηκε πάνω από ένα γκολ στη σεζόν, τελείωσε το χειρότερο φετινό της ημίχρονο με ευκαιρία, όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο ΜακΆλιστερ έπιασε κεφαλιά στην περιοχή, για να μπλοκάρει ο Ράγια.

Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά

Oι «κόκκινοι», ξεκίνησαν πιο ορμητικά το δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Άρσεναλ είχε την ατυχία να χάσει και τον δεύτερο βασικό της στόπερ, καθώς ο Γκάμπριελ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κίβιορ.

Η ομάδα του Αρτέτα όμως έκλεινε καλά τους χώρους και ο Σλοτ επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο των Τσιμίκα, Σόμποσλαϊ και Χάκπο.

Ωστόσο, κάποια σουτ των Χράφενμπερχ και Σόμποσλαϊ, δεν ήταν ικανά να προβληματίσουν τον Ράγια και η Άρσεναλ κρατούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, αν και δεν είχε κάνει τελική στο β’ ημίχρονο, μέχρι το 77′, όταν ο Χάβερτς έκανε ένα άστοχο σουτ από μακριά.

Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι, αν και με κατοχή 68% στο β’, δεν έδειχναν να έχουν ιδέες για να διασπάσουν μία μαζική λονδρέζικη άμυνα.

Μία λεπτομέρεια όμως, ήταν αρκετή για να διαφοροποιήσει τα πράγματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τίμπερ, που είχε «σβήσει» τον Σαλάχ, αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, με τον άπειρο Λούις – Σκέλι να τον αντικαθιστά.

Έτσι, στο 81ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σπάνιο ρήγμα από την αριστερή πλευρά της άμυνας των «κανονιέρηδων», με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να τροφοδοτεί κάθετα τον Νούνιες και αυτόν να γυρίζει στην κατάλληλη στιγμή για τον Σαλάχ, που είχε εύκολο έργο για να ισοφαρίσει από κοντά και να σκοράρει για 11η φορά απέναντι στους Λονδρέζους, σε 7η σερί σεζόν!

Ο Αρτέτα, έκανε αλλαγές στη συνέχεια για να επιχειρήσει να πάρει το ματς και παραλίγο να το κάνει στο 87′, με τον Ζεσούς να σουτάρει στα χέρια του Κέλεχερ από το ημικύκλιο, κρατώντας το τελικό 2-2.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια – Πάρτεϊ, Γουάιτ, Γκάμπριελ (54′ Κίβιορ), Τίμπερ (76′ Λούις – Σκέλι) – Ράις, Μερίνο, Χάβερτς – Σάκα (85′ Νουανέρι), Τροσάρ, Μαρτινέλι (85′ Ζεσούς).
Λίβερπουλ (Σλοτ): Κέλεχερ – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (63′ Τσιμίκας) – Τζόουνς (90+1′ Έντο), Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ (63′ Σόμποσλαϊ) – Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας (63′ Χάκπο).