Μπράιτον-Άρσεναλ 2-1 Ανατροπή και τρίποντο παραμονής! (vids&hls)

Κακός "δαίμονας" των "κανονιέρηδων" οι "γλάροι" που επικράτησαν με το ίδιο σκορ όπως και στον αγώνα του Α' γύρου σ' ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λένο ...

Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε η Μπράιτον επί της Άρσεναλ με 2-1, στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Premier League, σ’ έναν αγώνα που στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του πορτιέρε των Λονδρέζων Λένο, στο 36′.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ξεκίνησε το ματς αποφασιστικά, πίεσε αρκετά σε όλο το γήπεδο κι όπως είχε κάνει στα πρώτα λεπτά και κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Μέσα στα πρώτα έξι λεπτά ο Ομπαμεγιάνγκ κατέγραψε δύο τελικές ενώ στο 8′ ο Σακά είδε δικό του σουτ να σταματάει στην οριζόντια δοκό. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Μοπέ στο 20′ με την προσπάθειά του να σταματάει πάνω στον Λένο. Στο 31′ ο Λακαζέτ έπιασε δύσκολη κεφαλιά όμως ο Ράιαν ήταν σ’ ετοιμότητα. 

Κι η φάση που έμελλε να σημαδέψει το ματς ήρθε πέντε λεπτά μετά, όταν ο Λένο πήδηξε ψηλά για να μαζέψει την μπάλα και κατά την προσγείωσή του παρενοχλήθηκε από τον Μοπέ με συνέπεια να πατήσει άσχημα και να γυρίσει το γόνατό του. Οι κραυγές του 28χρονου Γερμανού τερματοφύλακα καθώς κι οι εκφράσεις τρόμου στα πρόσωπα των συμπαικτών του που έσπευσαν για να τον βοηθήσουν μαρτυρούσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Άμεσα του τοποθετήθηκε νάρθηκας και με φορείο μεταφέρθηκε εκτός, δίνοντας τη θέση του στον Μαρτίνεζ. Την ώρα εκείνη έσπευσε ο Μοπέ για να του ζητήσει συγνώμη αλλά ο Γερμανός ήταν έξαλλος μαζί του. 

Στο Β’ μέρος, μόλις στο 48′ ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε σε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Ράιαν. Τον νίκησε σε ανάλογο σκηνική στο 56′ αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ, οριακά στο ξεκίνημα της φάσης. Με τον Ισπανό τεχνικό ν’ αλλάζει – συνολικά – τρεις σχηματισμούς τη λύση στο γκολ έδωσε ο Πέπε στο 68′ με αριστουργηματικό πλασέ. Όμως η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόνον επτά λεπτά αφού σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Άρσεναλ ο Ντάνκ με προβολή έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα. Κι αν στο 80′ ο Ομπαμεγιάνγκ άγγιξε ξανά το γκολ με τον Ράιαν να του λέει “όχι”, ο Πρέπερ ήταν αυτός που προειδοποίησε στο 85′ κι ο Μοπέ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα – και πάλι σε συνθήκες αντεπίθεσης – με υποδειγματικό πλασέ έδωσε το τρίποντο παραμονής στους γηπεδούχους.

Ωστόσο ο τρόπος κι η ένταση που πανηγύρισε το νικητήριο γκολ ο Γάλλος επιθετικός ενώ είχε προηγηθεί το συμβάν με τον Λένο, αποτέλεσε την αιτία για μεγάλη ένταση με τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ. 

Δείτε τις καλύτερες και πλέον σημαντικές στιγμές του αγώνα …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.