Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες των τελευταίων χρόνων στο αγγλικό ποδόσφαιρο και σύνδεσε το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όταν τον Αύγουστο του 2004 ο Γουέιν Ρούνεϊ πήρε μεταγραφή από την Έβερτον, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντί 32,6 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν μόλις 18 χρόνων. Και μάλιστα με ποσό ρεκόρ για την εποχή εκείνη, για ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές και η πίεση για τον πιτσιρικά από το Κρόξτεθ του Λίβερπουλ, μεγάλη. Εκείνος όμως δεν είχε κανένα δισταγμό, κανένα φόβο.

Η απάντηση του ήρθε το  συντομότερο δυνατό. Η ομάδα του Σερ Άλεξ φέργκιουσον δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Μετρούσε μόλις μία νίκη στα 5 πρώτα ματς πρωταθλήματος και χρειάστηκαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο του Ρουντ Φαν ΝίστελροΪ για να μην ηττηθεί από τη Λιόν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πρόβλημα τραυματισμού ο Ρούνεϊ δεν είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους «κόκκινους διαβόλους».

Η πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα ήρθε απέναντι στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενερμπαχτσέ. Και άξιζε η αναμονή. Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2004. Η τουρκική ομάδα ήταν πολύ ισχυρή. Είχε κερδίσει το πρώτο της ματς με τη Σπάρτα Πράγας και αρκετοί ποδοσφαιριστές της ήταν μέλη της Εθνικής που είχε φτάσει στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002. «Μελανό» της σημείο ότι έχανε πολύ από τη δυναμική όταν έφευγε από το γήπεδο της. Μια νίκη στο «Old Trafford» το 1996 ήταν η πιο πρόσφατη εκτός έδρας νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνη τη βραδιά ο Γουέιν Ρούνεϊ, έγραψε ιστορία. Σκόραρε τρεις φορές και είχε μία ασίστ στην επιβλητική νίκη με σκορ 6-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 18χρονος επιθετικός έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, σε ηλικία 18 ετών και 335 ημερών. Αποδείχθηκε η τέλεια αρχή για μια εκπληκτικά επιτυχημένη καριέρα στο «Old Trafford».

Μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε στην Έβερτον τον Ιούλιο του 2017, είχε σπάσει το ρεκόρ τερμάτων του Μπόμπι Τσάρλτον με 253 γκολ σε 559 εμφανίσεις με την ομάδα και είχε μετάλλια νικητή της Πρέμιερ Λιγκ, του Κυπέλλου Αγγλίας, του Λιγκ Καπ, του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ, του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, καθώς και του Community Shield. Ασφαλώς ο Ρούνεϊ γράφτηκε στην ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου, ως μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της.