Η νίκη της Έβερτον απέναντι στην Μπράιτον είχε άρωμα Κολομβίας και ισοφάρισε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ 126 χρόνων... μεταξύ άλλων.

Η Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι εντυπωσιάζει… ισοφαρίζει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και είναι πρώτη, ναι πρώτη, στην Premier League. 

Στον αγώνα με την Μπράιτον… 

1) Σημειώθηκε το πρώτο γκολ ala Colombia στην ιστορία της Premier League καθώς για πρώτη φορά Κολομβιανός έδωσε ασίστ (Χάμες Ροντρίγκες) και Κολομβιανός σκόραρε (Γέρι Μίνα)

2) Η Έβερτον αρχίζει την σεζόν 2020/21 με επτά νίκες σε επτά αγώνες για όλες τις διοργανώσεις κάτι που συμβαίνει στα ζαχαρωτά για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1894/95!!!!!!!!

3) Η Έβερτον πέτυχε επτά συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά, σε οποιοδήποτε σημείο της σεζόν, μετά τον Απρίλιο του 1987!!

4) Η Έβερτον έχει νικήσει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και την τελευταία φορά που τα κατάφερε κατέκτησε το πρωτάθλημα (1970). Όσοι έπαιξαν με την Μπράιτον φυσικά ήταν αγέννητοι ενώ ο κόουτς Κάρλο Αντσελότι ήταν 11 χρόνων.

5) Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε μόλις ο έκτος προπονητής στην ιστορία με 60% νίκες στα πρώτα εκατό παιχνίδια του στην Premier League και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ όπου βρίσκονται οι Μουρίνιο (73%), Γουαρδιόλα (73%), Πελεγκρίνι (65%), Φέργκιουσον (62%) και Μαντσίνι (62%).

6) Ο Χάμες Ροντρίγκες πέτυχε δύο γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2019 και ένα παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με την Μάιντς για την Μπουντεσλίγκα.

7) Ο Γέρι Μίνα μετακόμισε στην Έβερτον το 2018 και χρειάστηκε 25 εντός έδρας παιχνίδια για να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Γκούντισον Παρκ και δεν υπήρχε κόσμος για να το δει.