Έβερτον και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) στο Γκούντισον Παρκ σε μία ματσάρα που τα είχε όλα. Στο 93' ο Χέντερσον φάνηκε να δίνει το σπουδαίο "διπλό" στην Λίβερπουλ όμως το VAR είδε... offside.

Πολλά παράπονα από την διαιτησία του Μάικλ Όλιβερ θα πρέπει να έχει ο Γιούργκεν Κλοπ. Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη όμως δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Η Έβερτον παρέμεινε μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League (13 βαθμούς) ενώ η Λίβερπουλ την ακολουθεί με 10 βαθμούς.

Το ματς:

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρόμπερτσον βρήκε τον χώρο από αριστερά, σέντραρε συρτά και ο Σάντιο Μανέ είχε εύκολο έργο για να ανοίξει το σκορ. Στο 6′ η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι αλλά ο Μάικλ Όλιβερ (διαιτητής) πήγε στο VAR και δεν είδε τίποτα μεμπτό. Τα άσχημα μαντάτα για την Λίβερπουλ ήρθαν στη συνέχεια καθώς στο 11′ ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποχώρησε τραυματίας με τον Τζο Γκόμεζ να παίρνει την θέση του. Στο 19′ η Έβερτον στην ουσιαστικά πρώτη απειλητική της ενέργεια στο παιχνίδι κέρδισε κόρνερ και o Μάικλ Κιν με κεφαλιά ισοφάρισε. Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στην συνέχεια του πρώτου μέρους όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή σε κάποιο γκολ.

Στο 59′ ο Ριτσάρλισον σημάδεψε το δοκάρι του Άντριαν και πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ είπε όχι στον Χάμες Ροντρίγκεζ. Στο 72′ ο Μοχάμεντ Σαλάχ “χάλασε” την απόλυτη ισορροπία του αγώνα με ένα εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ που βρήκε την γωνία. Στο 81′ όμως ο Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν ξανάφερε το ματς στα ίσια με άψογη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λούκας Ντινιέ. Στο 90′ ο Ριτσάρλισον έκανε ένα πολύ άσχημο τάκλιν στον Τιάγκο και δεν άφησε περιθώρια στον Μάικλ Όλιβερ, ο οποίος τον απέβαλλε δικαίως. Η Λίβερπουλ φάνηκε πως θα έπαιρνε το τρίποντο της νίκης όταν ο Χέντερσον σούταρε πλασαριστά με φάλτσο και ο Πίκφορντ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Όμως, ο διαιτητής γύρισε την φάση στο ξεκίνημα της, βρίσκοντας ένα εκτεθειμένο χέρι παίκτη της Λίβερπουλ να προεξέχει! Το VAR  ακύρωσε το τέρμα, το ματς έληξε και η Έβερτον παρέμεινε μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα (13 βαθμούς).

Η φάση του ακυρωθεν γκολ στις καθυστερήσεις:

Εβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Κιν, Μίνα, Ντιν, Κόουλμαν (31′ Γκόντφρεϊ), Ντουκουρέ (78′ Ιβόμπι), Αλαν, Αντρε Γκόμες (72′ Σίγκουρντσον), Χάμες Ροδρίγκες, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ (11′ Γκόμες), Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο (91′ Βαινάλντουμ), Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (78′ Τζότα).