Με τον Σίγκουρτσον να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, η Έβερτον επιβλήθηκε στο Λίβερπουλ της Τσέλσι και την υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα της στην Premier League, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Στο «Γκούντισον Παρκ» η Τσέλσι είχε κατοχή 73% στο πρώτο ημίχρονο, είδε το Πίκφορντ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στην προσπάθεια του Ρις Τζέιμς, ωστόσο το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι βρήκε το γκολ στο 22’ με πέναλτι που πήρε ο Κάλβερτ-Λιούιν από τον απρόσεκτο Μεντί και το μετέτρεψε σε γκολ ο Σίγκουρτσον.

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τον Ισλανδό να φτάνει τα 62 γκολ στην Premier League και τα 6 απέναντι στους Λονδρέζους και με τις τρεις ομάδες του, Σουόνζι, Τότεναμ,Έβερτον.

Στο δεύτερο μέρος η Έβερτον διατήρησε σε υψηλότατο βαθμό την αμυντική προσήλωσή της, απέφυγε τα λάθη, έκλεισε περίφημα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ να φεύγει από το Λίβερπουλ δίχως να πάρει κάτι στις βαλίτσες της, με τον Μάουντ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 81’. 

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τους Λονδρέζους –η πρώτη είχε έρθει στις 20 Σεπτεμβρίου εντός έδρας από τη Λίβερπουλ- με αποτέλεσμα να μένουν στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Έβερτον επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο αγωνιστικές και είναι 7η με 20 βαθμούς. 

Έβερτον (3-4-3): Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Μίνα, Κιν, Γκόντφρεϊ, Ντουκουρέ, Άλαν, Σίγκουρντσον (83’ Γκόμες), Αϊβόμπι (86’ Ντέιβις), Κάλβερτ-Λιούιν, Ριτσάρλισον

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι

Τσέλσι (4-2-3-1): Μεντί, Τζέιμς, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Καντέ, Κόβατσιτς (83’ Γκίλμουρ), Χάβερτς (68’ Έιμπραχαμ), Μάουντ, Βέρνερ, Ζιρού

Προπονητής: Φρανκ Λάμπαρντ