Σβεν Μπότμαν: Το νέο μεγάλο στοίχημα της Λίβερπουλ (vid)

Μετά από τους μακροχρόνιους τραυματισμούς στο γόνατο που υπέστησαν οι Βίρχιλ φαν Ντάικ και Τζο Γκόμες, η Λίβερπουλ φημολογείται ότι «ανιχνεύει» τον Σβεν Μπότμαν της Λιλ.

Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο του Sky Sports, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θεωρεί τον Μπότμαν ως «αληθινό ταλέντο» και θα λάβει την τελική της απόφαση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ποιος είναι όμως ο 20χρονος που φαίνεται ότι έχει «κλέψει» καρδιές στο «Άνφιλντ»; 

Γεννημένος στο Μπαντούβεντορπ στην Ολλανδία, ο Μπότμαν εντάχθηκε στον Άγιαξ σε ηλικία εννέα ετών πριν προχωρήσει προς την πρώτη ομάδα, παίζοντας παράλληλα με τους Ντεστ και Χράφενμπερχ. Δεν έκανε ποτέ μια εμφάνιση στην πρώτη ομάδα με το παιδικό του κλαμπ και πέρασε την περίοδο 2019-20 ως δανεικός στην Χέρενφεϊν. Ο 20χρονος έπαιξε κάθε λεπτό από τα 26 παιχνίδια της Eredivisie πριν ολοκληρώσει την μεταγραφή του στη Λιλ το καλοκαίρι, αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του σε κάθε επίπεδο των ομάδων Νέων, από την Under-15 έως τα Under-21. Κλήθηκε στην ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ για τους αγώνες του Nations League εναντίον της Πολωνίας και της Βοσνίας, τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά έμεινε στον πάγκο.

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Ο Μπότμαν είναι αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός και έχει εντυπωσιάσει μαζί με τον πρώην αμυντικό της Σαουθάμπτον Ζοζέ Φόντε την εφετινή σεζόν, βοηθώντας την Λιλ να διατηρήσει οκτώ φορές απαραβίαστη την εστία της, στις πρώτες 17 εμφανίσεις του στη Λιγκ 1. 

Έχοντας το τρίτο καλύτερο ποσοστό σε εύστοχες πάσες με 86%, ο νεαρός αμυντικός είναι σαφώς άνετος με τη μπάλα στα πόδια του και αγαπά να απομακρύνεται από τη θέση άμυνας και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Με ύψος κοντά στα 2 μέτρα, ο Μπότμαν φέρει μερικά από τα επιβλητικά φυσικά χαρακτηριστικά του Φαν Ντάικ και είναι απίστευτα δυνατός στον αέρα.
 
ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ PREMIER LEAGUE
 «Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα όνειρο», δήλωσε ο Μπότμαν στην De Telegraaf τον Φεβρουάριο του 2020. «Αλλά ως παίκτης που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Άγιαξ, είχα ένα πραγματικά μεγάλο όνειρο: Να πετύχω σε αυτή την ομάδα! Λόγω της αποχώρησής μου για τη ΧέρενφεΪν, δεν κατάφερα να το πετύχω»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.