Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα με 3-0 της Λίβερπουλ και διατηρήθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ...

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα με 3-0 της Λίβερπουλ και διατηρήθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων από το ημίχρονο με σουτ του Αγουέρο στο 10′ και κεφαλιά του Γιάγια Τουρέ στο 33′ και επέστρεψαν άνετα στις νίκες.
 
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μίλνερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 75′ κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάρι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Λίβερπουλ είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο με τους Ντάουνινγκ και Κάιτ, τις οποίες, όμως, έχασε, χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλό από το παιχνίδι.
 
Η Σίτι πήγε στους 48 βαθμούς μετά από 20 αγωνιστικές και βρίσκεται στο +3 από τη συμπολίτισσά της, Γιουνάιτεντ, που αντιμετωπίζει την Τετάρτη (4/1) τη Νιουκάστλ εκτός έδρας.
 
Στην τρίτη θέση, έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά και με αγώνα λιγότερο παρέμεινε η Τότεναμ, που επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Γουέστ Μπρομ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Το «χρυσό» γκολ για τα «σπιρούνια» και μοναδικό της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζερμέν Ντεφόε στο 63′.
 
Τα αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ:
 
Μάντσεστερ Σ.-Λίβερπουλ 3-0
(10′ Αγουέρο, 33′ Γ. Τουρέ, 75′ πεν. Μίλνερ)
 
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(63′ Ντεφόε)
 
Γουίγκαν-Σάντερλαντ 1-4
(62′ Ροδαγιέγκα – 45’+4′ Γκάρντνερ, 55′ ΜακΚλιν, 73′ Σισινιόν, 80′ Βόχαν)