Η Μάντσεστερ Σίτι αφού πέρασε από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε εννέα εξωπραγματικά λεπτά όπου σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, τελικά κατάφερε να νικήσει 3-2 την Τότεναμ με εύστοχο πέναλτι στο 95' του Μπαλοτέλι.

Η Μάντσεστερ Σίτι αφού πέρασε από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε εννέα εξωπραγματικά λεπτά όπου σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, τελικά κατάφερε να νικήσει 3-2 την Τότεναμ με εύστοχο πέναλτι στο 95′ του Μπαλοτέλι. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν 2-0 με γκολ στο 56′ και στο 59′, αλλά στο 65′ το σκορ ήταν 2-2!

Με αυτή τη νίκη, η Σίτι διατήρησε το +6 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διέψευσε για μια ακόμη φορά όλους όσοι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος της σεζόν.
 
Όλα τα. καλά έγινα στο δεύτερο μέρος με τον Σαμίρ Νασρί και τον Λέσκοτ να βάζουν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, αλλά τους φιλοξενούμενους να δείχνουν το πάθος τους ισοφαρίζοντας σε διάστημα έξι λεπτών.
 
Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται και να ζητούν αποβολή του σκόρερ, ο οποίος για μια ακόμη φορά έδειξε ανίκανος να κρατήσει τα νεύρα του. Προέβη σε δυο αντικανονικά μαρκαρίσματα προερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο, αλλά ο γνωστός και μη εξαιρετέος διαιτητής, Χάουαρντ Γουέμπ, του έδειξε απλά μια κίτρινη.
 
Το 1-0 σημειώθηκε στο 56′ με σκόρερ τον Νασρί, ο οποίος αξιοποίησε τα μέγιστα την εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Σίλβα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λέσκοτ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νασρί και παρεμβολή του Τζέκο.
 
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Τότεναμ ισοφάρισε με τον Ντεφόε, ο οποίος δεν είπε όχι στην κακή αντίδραση που είχε ο Στέφαν Σάβιτς. Στο 65′ η Τότεναμ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Μόντριτς να πασάρει στον Μπέιλ και τον τελευταίο να σκοράρει με θαυμάσιο σουτ.
 
Ο Μαντσίνι έβγαλε τον Τζέκο, ο οποίος είχε χάσει προηγουμένως δυο ευκαιρίες και έβαλε τον Μπαλοτέλι. Αφού έκανε τα. δικά του προκαλώντας την υπομονή των παικτών της Τότεναμ, ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του. Στο 5′ των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κινγκ και δεν αστόχησε.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:
Χαρτ, Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Σάβιτς, Κλισί, Μίλνερ, Μπάρι, Νασρί, Σίλβα, Τζέκο (65′ Μπαλοτέλι), Αγουέρο.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Μπέιλ, Καμπούλ, Κινγκ, Γουόκερ, Ασού-Εκοτό, Λένον (88′ Πίεναρ), Πάρκερ, φαν ντερ Φάαρτ (67′ Λίβερμορ), Μόντριτς, Ντεφόε.
 
Το αποτέλεσμα
1-0       (56) Νασρί
2-0       (59) Λεσκότ
2-1       Ντεφόε (60)
2-2       Μπέιλ (65)
3-2       (90+5) πέναλτι Μπαλοτέλι