Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν η Γουέστ Χαμ (είχε να συμβεί 52 ολόκληρα χρόνια) κατάφερε να νικήσει τη Λίβερπουλ, αυτή τη φορά στο Λονδίνο, με 2-0 και απέδειξε εκ νέου ότι τα 200 εκ. λίρες που πέταξε στα σκουπίδια ο αποτυχημένος Μπρένταν Ρότζερς θα την ακολουθούν για καιρό ακόμα. Ουδείς διακριθείς πέραν του Τσαν από τους παραπαίοντες "κόκκινους" κόντρα στα "σφυριά" του εξαιρετικού Μπίλιτς.

Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν η Γουέστ Χαμ (είχε να συμβεί 52 ολόκληρα χρόνια) κατάφερε να νικήσει τη Λίβερπουλ, αυτή τη φορά στο Λονδίνο, με 2-0 και απέδειξε εκ νέου ότι τα 200 εκ. λίρες που πέταξε στα σκουπίδια ο αποτυχημένος Μπρένταν Ρότζερς θα την ακολουθούν για καιρό ακόμα. Ουδείς διακριθείς πέραν του Τσαν από τους παραπαίοντες “κόκκινους” κόντρα στα “σφυριά” του εξαιρετικού Μπίλιτς.

Η αμυντική λειτουργία και δη οι ατομικές επιδόσεις των παικτών της στα μετόπισθεν ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι τραγικές. Ο Γιούργκεν Κλοπ (έχει κοουτσάρει και καλύτερα στην καριέρα του) δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην καλή τακτική που ακολούθησε ο Σλάβεν Μπίλιτς. Οι γηπεδούχοι είχαν για λίγη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, μόλις 35% κατοχή και είχαν δέκα σουτ προς την εστία, ενώ οι φιλοξενούμενοι την κράτησαν για… αιώνες, 65% κατοχή και είχε μόλις δυο σουτ προς την εστία!

Αλλά για να μην μιλάμε μόνο για την ανύπαρκτη “κόκκινη” άμυνα. Ας μιλήσουμε και για τα αστέρια της. Μπεντέκε, Κουτίνιο και Φιρμίνο απλά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος. Ιδίως ο πρώην παίκτης της Χόφενχαϊμ, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η Γουέστ Χαμ από την άλλη πλευρά, είχε μοιρασμένους σωστά τους ρόλους των παικτών, οι οποίοι έπαιξαν στο μάξιμουμ και πήραν αυτό που ήθελαν. Αντίθετα, οι αντίπαλοί τους -πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων τύπου Τσαν, Λούκας, ήταν υποτονικοί, άνευροι και άκεφοι. 

Οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 10′ με κεφαλιά του Αντόνιο (από ασίστ του Βαλένσια) που πήρε παραμάζωμα τον άμοιρο Κλάιν. Στο 17′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Λαντσίνι… σημάδεψε το δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους του Εμρέ Τσαν που προσπάθησε και πάλι να κάνει τα πάντα, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του.

Στο 10′ του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε το 1-0, στο 10′ του δευτέρου η Γουέστ Χαμ έκανε το 2-0. Με πιον; Με τον παίκτη που αποτελεί ακόμα την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας του Μέρσεσαϊντ. Τον Αντι Κάρολ. Ο δυνατός επιθετικός δέχθηκε μια σέντρα ακριβείας από τον Νομπλ και αφού γκρεμοτσάκισε με τη σωματοδομή του τον Σμιθ (ποιός είναι αυτός;) που… τόλμησε να πηδήξει, έπιασε την κεφαλιά και πέτυχε το 2-0.

Στο 78′ η Λίβερπουλ κέρδισε κόρνερ, ο Τσαν έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Λούκας από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε τη δεύτερη, αλλά ο Νομπλ έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή πριν αυτή πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Γενικά, η ομάδα του Κλοπ είχε ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ, ενώ ταυτόχρονα γλίτωσε σε δυο περιπτώσεις το 3-0.

Το σκορ, λοιπόν, δεν άλλαξε και έφερε τη Γουέστ Χαμ στην πέμπτη θέση και σε απόσταση αναπνοής από το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Λίβερπουλ στην 8η -και βλέπουμε… Η τελευταία μάλιστα έχει πλέον να ασχοληθεί με τις μεγάλες ομάδες -κόντρα στις οποίες παραδόξως τα πηγαίνει περίφημα- αφού τις δυο επόμενες αγωνιστικές θα φιλοξενήσει στο “Ανφιλντ” τις Αρσεναλ και Γιουνάιτεντ.