Την απόφασή του να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους στα 31 του χρόνια, ανακοίνωσε ο Λέντλεϊ Κινγκ.

Την απόφασή του να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους στα 31 του χρόνια, ανακοίνωσε ο Λέντλεϊ Κινγκ. Ο αμυντικός της Τότεναμ αποτελεί γέννημα-θρέμα της λονδρέζικης ομάδας, στην οποία αγωνίζεται από τα 14 του χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αγωνίστηκε σε 323 ματς, ενώ σκόραρε και 14 φορές. Επίσης, ήταν 21 φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας, ενώ είχε πάρει μέρος και στις αποστολές του Euro 2004 και του Mundial 2010.

Η ανακοίνωση της Τότεναμ αναφέρει: «Ο σύλλογος είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του, ο Λέντλεϊ Κινγκ, ως αποτέλεσμα τραυματισμών, αναγκάζεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν θα αποχώρησή από το σύλλογο. Ο Λέντλεϊ θα εμπλέκεται σε έναν ευρύ ρόλο πρεσβευτή και θα είναι ένας πρωταθλητής στην αναγέννηση του Τότεναμ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι δήλωσε: «Ο Λέντλεϊ έχει προσφέρει πάρα πολλά σε αυτό το σύλλογο, ως υπέροχος παίκτης, αρχηγός και πρεσβευτής. Έχουμε δει όλοι το πως έχει πολεμήσει με τους τραυματισμούς, κάτι που αποτελεί παρακαταθήκη για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου που κατάφερε να διατηρήσει τόσο ψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ ήταν και τόσο καλός αρχηγός. Ο Λέντλεϊ θα συνεχίσει ως πρέσβης, υποστηρίζοντας τη δουλειά του συλλόγου στην κοινότητα και την συνεχή αναγέννηση της περιοχής του Τότεναμ, ενώ θα συνεχίσει να είναι ένα θετικό πρότυπο για τους νέους».

Ο Κινγκ υπογράμμισε για την απόφασή του: «Ήμουν εδώ από παιδί. Πάντα θεωρούσα ότι είναι η ομάδα μου και πάντα δυσκολευόμουν να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα. Ξέρω ότι το να έχεις φορέσει τη φανέλα μόνο ενός συλλόγου είναι σπάνιο στις μέρες μας, αλλά πάντα απολάμβανα να είμαι μέλος της ομάδας, καθώς και την πρόκληση του να φέρω το σύλλογο εκεί που του αξίζει, με τους καλύτερους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα και τους οπαδούς. Έχω χάσει πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των χρόνων, αλλά οι οπαδοί ήταν πάντα υπομονετική και απίστευτα υποστηρικτικοί προς εμένα στις δύσκολες περιόδους».

Τέλος, ο Άγγλος αμυντικός τόνισε: «Δυστυχώς, οι τραυματισμοί μου και η αδυναμία μου να προπονηθώ έφεραν την καριέρα μου στο τέλος της. Βρίσκομαι στην Τότεναμ περίπου 17χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από τα 14. Είναι το δεύτερο σπίτι μου και είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω για το σύλλογο και την τοπική κοινότητα, κυρίως μετά την θλίψη που προκάλεσαν τα επεισόδια της προηγούμενης χρονιάς. Πάντα έπαιζα ρόλο στο Ίδρυμα των Σπερς και τα σχέδια για το νέο γήπεδο αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην αναγέννηση της περιοχής, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος του».