Την κατάκτηση του τέταρτου Κομιούνιτι Σιλντ της ιστορίας της και του πρώτου μετά το 1972, σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας με 3-2 την Τσέλσι στον τελικό του «Βίλα Παρκ» στο Μπέρμιγχαμ.

Την κατάκτηση του τέταρτου Κομιούνιτι Σιλντ της ιστορίας της και του πρώτου μετά το 1972, σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας με 3-2 την Τσέλσι στον τελικό του «Βίλα Παρκ» στο Μπέρμιγχαμ.

Μπορεί να «εξορίστηκε» ο τελικός στο Μπέρμιγχαμ, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά όπως όλα τα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε γκολ και ιδιαίτερο πάθος. Οκτώ κίτρινες (τρεις, μόλις, για παίκτες της Σίτι) έδωσε ο διαιτητής Φρεντ, που απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ιβάνοβιτς στο 42΄. Στις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις είχαν σημειωθεί 18 γκολ, ενώ δόθηκαν 31 κίτρινες κάρτες και 3 αποβολές.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι χρειάστηκε ανατροπή στο σκορ για να πετύχει το στόχο της, μια και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Φερνάντο Τόρες (40΄). Η αποβολή του Ιβάνοβιτς στο 42΄ αποτέλεσε πλήγμα στο σχεδιασμό του Ρομπέρτο Ντι Ματέο για την αναμέτρηση, με τους «πολίτες» μέσα σε δώδεκα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο να σημειώνουν τρία γκολ και να «καθαρίζουν», ουσιαστικά, τον τελικό.

Ο Γιάγια Τουρέ (53΄) ισοφάρισε για τους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ ο Κάρλος Τέβες τούς έδωσε το προβάδισμα στο 59΄. Στο 65΄ ο Σαμίρ Νασρί επιβεβαίωσε την κυριαρχία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τέρμα του Μπερτράν (80΄) για την περυσινή Κυπελλούχο Τσέλσι. Γλίτωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ραμίρες στο 92΄ για σκληρό φάουλ στον Σίλβα, με τον διαιτητή Φρεντ να του. χαρίζει την κόκκινη.

Τελευταίο Κομιούνιτι Σιλντ για τη Σίτι ήταν το 1972, όταν είχε κερδίσει την Άστον Βίλα με 1-0. Και πάλι το παιχνίδι εκείνο είχε γίνει στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ. Όπως και τώρα, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην ιστορία τους, ενώ πλέον έχουν από τέσσερις κατακτήσεις. Πλέον ο μοναδικός εγχώριος τίτλος που δεν έχει κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι, τα τελευταία δύο χρόνια όπου και επέστρεψε στις πρωτιές, είναι το Λιγκ Καπ Αγγλίας!

Σημειολογικά για την αναμέτρηση αξίζει ν΄ αναφερθεί το γεγονός ότι ο Έντιν Ντζέκο μπήκε στο 87΄ στο παιχνίδι, στη θέση του Κάρλος Τέβες, κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα ότι θ΄ αποτελέσει αργά ή γρήγορα παρελθόν (προσωρινά ως δανεικός ή μόνιμα ως μεταγραφή) για τη Σίτι μετά τα επεισόδια που έχουν προηγηθεί με τις διαφωνίες με τον προπονητή του. Ο Σάβιτς αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, έχοντας ξανά κακή παρουσία, ενώ στο 2-3 του Μπερτράν υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη του Παντιλιμόν, που, πάντως, θα είναι ο γκολκίπερ που θα οδηγήσει τη Μάντσεστερ σε όλα τα εγχώρια Κύπελλα.

Ήταν ο πρώτος χαμένος τελικός του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της Τσέλσι, μετά τους επιτυχημένους της προηγούμενης σεζόν για Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Αγγλίας! Πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα των Λονδρέζων ήταν ο τελικός του Κομιούντι Σιλντ για τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος πάντως δεν ήταν καλός, με τον Μπερτράν που τον αντικατέστησε να σημειώνει και τη μείωση του σκορ για την Τσέλσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο / 4-4-2): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ,  Μίκελ, Ραμίρες, Αζάρ (70΄ Μπερτράν), Μάτα (73΄ Στάριτζ), Τόρες.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντίνι  / 4-4-1-1): Παντιλιμόν, Σάβιτς (45΄ Κλισί), Κομπανί, Κολαρόφ, Ζαμπαλέτα, Μίλνερ, Γιάγια Τουρέ, ντε Γιονγκ, Νασρί (75΄ Νταβίντ Σίλβα), Τέβες (87΄ Ντζέκο), Αγκουέρο.