Με τον διαιτητή να δίνει δυο πέναλτι που στην Αγγλία δίνονται μόνο σε πρωτάθλημα βρεφών, η Λέστερ κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 τη Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Γκολ και κόκκινη ο Βάρντι. Διπλό στο Μπόρνμουθ τα "δεύτερα" της Λίβερπουλ.

Με τον διαιτητή να δίνει δυο πέναλτι που στην Αγγλία δίνονται μόνο σε πρωτάθλημα βρεφών, η Λέστερ κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 τη Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Γκολ και κόκκινη ο Βάρντι. Διπλό στο Μπόρνμουθ τα “δεύτερα” της Λίβερπουλ.

Το όνομα του κυρίου που έκανε το παιχνίδι μπάχαλο είναι Τζόναθαν “Τζον” Μος και το άλλο του επάγγελμα είναι δάσκαλος. Ορθά απέβαλλε στο 56′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βάρντι για θέατρο, αλλά από εκεί και πέρα τα δυο πέναλτι που καταλόγισε, ένα υπέρ της Γουέστ Χαμ και κυρίως αυτό υπέρ της Λέστερ είναι και για γέλια, αλλά περισσότερο για κλάματα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι έπαιξαν και πάλι το κλασικό παιχνίδι υπομονής και ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Βάρντι (22ο γκολ και 6 ασίστ φέτος) σε ένα γκολ που ξεκίνησε από πάσα με τα χέρια του Σμάιχελ και κατέληξε μετά από άλλες δυο πάσες με σουτ του τρομερού άσου των “αλεπούδων”. Η Γουέστ Χαμ πίεσε αρκετές φορές την εστία του Δανού πορτιέρο, σουτάροντας κατά ριπάς, 19 φορές στο σύνολο, αλλά μόλις τέσσερις εξ αυτών μπορούν να χαρακτηριστούν ως ευκαιρίες, ενώ οι δυο κατέληξαν στα δίχτυα (το ένα πέναλτι). 

Οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάρολ, το οποίο καταλογίστηκε από τράβηγμα του Μόργκαν στον Ριντ. Δυο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 86′, ένα εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση του Ααρον Κρέσγουελ έβαλε σε θέση οδηγού τη Γουέστ Χαμ, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε… μαρκάρισμα του Κάρολ πάνω στον Σλουπ. Ο Ουγιόα δεν αστόχησε και έφερε τη Λέστερ στο +8 από την Τότεναμ, με την τελευταία να κοντράρεται την Κυριακή με τη Στόουκ Σίτι. Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στην 6η θέση και στο -3 από την 5η (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
 
Διπλό της… εναλλακτικής Λίβερπουλ

Στο άλλο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ που έλάβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, μια εναλλακτική Λίβερπουλ με δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε στο επικό ματς με την Ντόρτμουντ, βρήκε τον τρόπο να νικήσει 2-1 εκτός έδρας την Μπόρνμουθ και να βρεθεί στο -5 από την 5η θέση έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο. 

Η παρέα των Γουόρντ, Ράνταλ, Σμιθ, Στιούαρτ, Αϊμπ, λοιπόν, προηγήθηκε με τον Φιρμίνο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους και ο Στάριτζ στις καθυστερήσεις (με κεφαλιά) πέτυχε το 0-2. Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε από τον Κινγκ στο 92′.

Τα αποτελέσματα
Λέστερ – Γουέστ Χαμ 2-2
1-0 (18) Βάρντι
1-1 Κάρολ πέναλτι (84)
1-2 Κρέσγουελ (86)
2-2 (90+5) πέναλτι Ουγιόα

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 1-2
0-1 Φιρμίνο (41)
0-2 Στάριτζ (45+2)
1-2 (90+3) Κινγκ