Διπλό στο “Ανφιλντ” με… υποψία πέναλτι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το διπλό (2-1) από το "Ανφιλντ" κόντρα στη Λίβερπουλ. Βέβαια, για να συμβεί αυτό έπρεπε να προηγηθεί μια κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σέλβεϊ στο πρώτο μέρος και ένα πέναλτι που -από το ριπλέι φαίνεται ότι- δεν έγινε ποτέ πάνω στον Βαλένσια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το διπλό (2-1) από το “Ανφιλντ” κόντρα στη Λίβερπουλ. Βέβαια, για να συμβεί αυτό έπρεπε να προηγηθεί μια κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σέλβεϊ στο πρώτο μέρος και ένα πέναλτι που -από το ριπλέι φαίνεται ότι- δεν έγινε ποτέ πάνω στον Βαλένσια.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” δεν ήταν καλύτεροι, αλλά ούτε χειρότεροι από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πάθος, ενέργεια και δύναμη στο παιχνίδι τους, αλλά καθόλου φαντασία και ποιότητα. Οι νικητές από την πλευρά τους ήταν νωθροί ακόμα και όταν αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω, ενώ αντέδρασαν μόνο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Βέβαια, όλα αυτά έγιναν αρκετά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και όσα προηγήθηκαν με τους φίλους της Λίβερπουλ να τιμούν τους 96 νεκρούς του “Χίλσμπορο”. Το κορεό που δημιούργησαν στις εξέδρες οι φίλοι της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έγραφαν “δικαιοσύνη” και “αλήθεια” με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και το τεχνικό επιτελείο να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, διορθώνοντας την ανάγωγη και αποκρουστική συμπεριφορά των οπαδών της στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και όλοι όσοι κάθονταν στον πάγκο χειροκροτούσαν, ενώ ο Ράιαν Γκιγκς άφησε κόκκινα μπαλόνια να πετάξουν με κατεύθυνση τον ουρανό.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά, προσπάθησε να γίνει απειλητική εκμεταλλευόμενη τα κενά που εμφανίζονταν ουκ ολίγες φορές στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ, αλλά η ισορροπία του αγώνα διαταράχθηκε με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σέλβεϊ σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Εβανς (πήγε και ο ίδιος με την ίδια δύναμη πάνω στη φάση).

Το πρώτο μέρος, έληξε με τη Λίβερπουλ να έχει κερδίσει τις… εντυπώσεις. Πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Στίβεν Τζέραρντ βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τον προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά η χαρά των φιλάθλων κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Ράφαελ με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 1-1 και έφρε το ματς στα ίσια.

Η Γιουνάιτεντ πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να πετύχει το 2-1 κάνοντας επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια, ενώ το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η Λίβερπουλ με εμπνεύσεις και προσωπικές ενέργειες των παικτών της. Τελικά, το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο φαν Πέρσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ο Ρέινα ακούμπησε την μπάλα στην εκτέλεση του Ολλανδού). Από το ριπλεϊ που έδειξε η τηλεόραση της nova αποδεικνύεται ότι η απόφαση του διαιτητή είναι λανθασμένη, αφού ο Τζόνσον δεν ανέτρεψε τον Βαλένσια.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Κέλι, Αγκερ (79′ Κάραγχερ), Σκρτελ, Τζόνσον, Αλεν, Τζέραρντ, Σέλβεϊ, Μπορίνι (46′ Σούσο), Στέρλινγκ (66′ Χέντερσον), Σουάρες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Λίντεγκααρντ, Ραφαέλ (89′), Εβανς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι (46′ Σκόουλς), Καγκάουα (80′ Ερνάντες), Φαν Πέρσι.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.