«Ήταν πολύ σκληρό να μην παίζω»

Η μικρή χρονική διάρκεια που είχε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Γιώργος Καραγκούνης άφησε την Ελλάδα και το «τριφύλλι» για τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και τη Φούλαμ.

Η μικρή χρονική διάρκεια που είχε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Γιώργος Καραγκούνης άφησε την Ελλάδα και το «τριφύλλι» για τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και τη Φούλαμ.
Ο διεθνής έλληνας μέσος με αφορμή την διπλή ελληνοβρετανική μονομαχία για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έδωσε πολύ μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα London Evening Standard.

Ο «Κάρα» μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο τις εντυπώσεις του από την Πρέμιερ Λιγκ, την εθνική ομάδα αλλά και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη

«Είναι πραγματικά μία πολύ άσχημη κατάσταση στην Ελλάδα. Οι πολίτες της χώρας έχουν τρομερά προβλήματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχουν φαγητό για τις οικογένειές τους. Όλοι και όλα έχουν επηρεαστεί από την κρίση, όπως και το ποδόσφαιρο φυσικά.
Υπάρχει μία ανισορροπία στο οικονομικό κομμάτι για τους ανθρώπους, αλλά θα επανέλθουμε. Δεν θα αφήσουμε το ευρώ για να γυρίσουμε στη δραχμή. Έγιναν πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή χωρίς καμία αμφιβολία είναι μία δύσκολη περίοδος, αλλά πάντα πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!
Η Ελλάδα αξίζει σεβασμό από όλο τον κόσμο γιατί πολλά από αυτά που χρησιμοποιούν γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Όπως η δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και όλα αυτά».

Για το αν και αυτός ζει τα ίδια προβλήματα με τους άλλους Έλληνες:
«Δεν μπορώ να νιώσω όπως οι υπόλοιποι Έλληνες που έχουν τα οικονομικά προβλήματα. Όταν βλέπεις τους ανθρώπους να υποφέρουν σε επηρεάζει και δεν μπορείς να είσαι καλά».

Για το ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα:
«Με την Εθνική Ελλάδας προσπαθήσαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στα προημιτελικά του Euro. Κάναμε χαρούμενους τους Έλληνες. Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί εκπροσωπείς τη χώρα σου. Θέλω να παίξω στο Μουντιάλ. Είναι κάτι τεράστιο και όλα τα μάτια είναι πάνω σου. Θα ήθελα να κλείσω εκεί την καριέρα μου, με το εθνόσημο στο στήθος».

Για την αποβολή του στο ματς με τους Ρώσους: «Πραγματικά ήταν μία άσχημη εμπειρία για εμένα. Δεν με ένοιαζε που απέναντι είχαμε τη Γερμανία. Το μόνο που ήθελα ήταν να βοηθήσω και να κερδίσουμε. Απέναντι στη Ρωσία πήρα μία κίτρινη κάρτα που ήταν 100% άδικη».

Για τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό, παρότι είχε πει πως θα κλείσει εκεί την καριέρα του:
«Το είχα πει αυτό όντως. Αλλά δεν μπορείς να τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Μπορεί να σχεδιάζεις κάτι, αλλά δεν ξέρεις τι θα προκύψει».

Για τον Φερέιρα: «Είχαμε κάποιες διαφορές. Δεν έπαιζα όσο ήθελα. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν έπαιζα καθόλου. Ήταν πολύ σκληρό για εμένα να το δεχτώ αυτό».

Για την πορεία του στη Φούλαμ: «Η Φούλαμ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας και φυσικά το πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο. Όλα είναι όπως τα περίμενα. Η Φούλαμ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και ίσως καλύτερη από την Ίντερ σε αυτά τα θέματα, αλλά δεν θα ήθελα να συγκρίνω τους συλλόγους. Ο Μάρτιν Γιόλ είναι ένας έμπειρος προπονητής».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.