Η Έβερτον πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, περνώντας από την έδρα της Σαουθάμπτον με 3-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ρομελού Λουκάκου.

Η Έβερτον πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, περνώντας από την έδρα της Σαουθάμπτον με 3-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ρομελού Λουκάκου.

Ο Βέλγος στράικερ, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο «Σεντ Μέρις», εξαπέλυσε ένα σουτ που χτύπησε μία φίλαθλο των «αγίων» που είχε την ατυχία να κάθεται πίσω από την εστία. Αμέσως ο παίκτης ανέβηκε στην κερκίδα και την αγκάλιασε, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φίλων των γηπεδούχων.

Οι…συναισθηματισμοί όμως σταμάτησαν εκεί, με τον Λουκάκου να «καθαρίζει» ουσιαστικά το ματς  με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, αφήνοντας τη Σαουθάμπτον με μόλις έναν πόντο σε δύο αγώνες.

Στο 22ο λεπτό, έπειτα από μία αντεπίθεση, ο Κονέ έβγαλε σέντρα και ο Βέλγος με κεφαλιά έγραψε το 0-1, ενώ στο 45′ έγινε ο τελικός αποδέκτης άλλης μίας φαρμακερής κόντρας για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, για να γράψει το 0-2 και να γίνει ο πρώτος Βέλγος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με 43 γκολ, ξεπερνώντας τον Κρίστιαν Μπεντέκε.

Τα «ζαχαρωτά», που είχαν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους μόνο σε ένα από τα προηγούμενα 17 ταξίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτή τη φορά έδειξαν πιο συμπαγείς και δεν άφησαν τους «αγίους» να σκοράρουν, ενώ στο 84′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Ρος Μπάρκλι να γράφει το 0-3 και να καταγράφει για πρώτη φορά στην καριέρα του γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς, μια και είχε «σερβίρει» το 0-2 για τον Βέλγο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το πανό που πέταξε με τη βοήθεια αεροπλάνου πάνω από το «Σεντ Μέρις», με σύνθημα εναντίον του προέδρου της Έβερτον, Μπιλ Κενράιτ.

«Κενράιτ και σία, καιρός να φύγετε. NSNO», ανέφερε συγκεκριμένα το πανό, με τα αρχικά να παραπέμπουν στο λατινικό «μότο» του συλλόγου, «Nil satis nisi optimum», το οποίο σημαίνει «τίποτα εκτός από το καλύτερο δεν είναι αρκετά καλό».

Τα αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ (2η Αγωνιστική):

Παρασκευή 

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γ. 0-1
(29′ Γιανουζάι)

Σάββατο

Σαουθάμπτον – Έβερτον 0-3
(22′, 45′ Λουκάκου, 84′ Μπάρκλι)

Σάντερλαντ – Νόριτς (17:00)
Σουόνσι – Νιούκαστλ (17:00)
Τότεναμ – Στόουκ (17:00)
Γουότφορντ – Γουέστ Μπρόμιτς (17:00)
Γουέστ Χαμ – Λέστερ (17:00)

Κυριακή

Κρ. Πάλας – Άρσεναλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ (22:00)