Μέρα ντέρμπι στο νησί! (video)

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς και να σε περιμένουν στην τηλεόραση της Nova δύο «all-time classics» του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ και Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι σας προκαλούν να βολευτείτε στον καναπέ σας και να απολαύσετε βρετανικό πάθος και ταλέντο.

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς και να σε περιμένουν στην τηλεόραση της Nova δύο «all-time classics» του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ και Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι σας προκαλούν να βολευτείτε στον καναπέ σας και να απολαύσετε βρετανικό πάθος και ταλέντο. Το «Novasports.gr» προετοιμάζει το έδαφος πριν τη σέντρα με νέα και στατιστικά!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ
Το ντέρμπι των αριθμών!
Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνθέτουν ίσως το πιο διάσημο ντέρμπι της Αγγλίας, με τις δύο ομάδες να επικρατούν στους αριθμούς του Αγγλικού ποδοσφαίρου απ’ το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα. Τι κι αν η Λίβερπουλ έχει χάσει κομμάτι της λάμψης της, το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Μόνο η Τσέλσι καλύτερα στο Ολντ Τράφορντ
Σε 20 ματς στο Ολντ Τράφορντ οι γηπεδούχοι έχουν πανηγυρίσει δώδεκα φορές, μόλις τέσσερις φορές έχει κερδίσει η Λίβερπουλ, ενώ ακόμα τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο η Τσέλσι έχει περισσότερες νίκες στο άντρο της Μάντσεστερ με πέντε.

Απ’ το 2009 χωρίς νίκη!
Απ’ τον Μάρτιο του 2009 έχει να κερδίσει η Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφροντ. Μπορεί να το είχε χορτάσει, μια και επικράτησε με 4-1 με σκόρερ τους Τόρες, Τζέραρντ, Αουρέλιο και Ντοσένα. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανοίξει το σκορ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη των «κόκκινων» στα τελευταία οκτώ ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα της Μάντσεστερ.

Μακριά απ’ το «Χ»
Δύσκολα το μεγάλο ματς λήγει χωρίς νικητή, μια και έχουμε να δούμε ισοπαλία στα τελευταία δώδεκα ματς. Η τελευταία ισοπαλία ήταν εκείνη τον Μάρτιο του 2000 με Πάτρικ Μπέργκερ (Λιβ.) και όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Μαν Γ.) να σκοράρουν. Ποτέ στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει λήξει ματς χωρίς γκολ στην έδρα της Μάντσεστερ και η τελευταία λευκή ισοπαλία ήταν το 1991 (σε «προ Πρέμιερ Λιγκ» σεζόν).

Ματς με βαριά ιστορία!
Ο τελευταίος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε χατ-τρικ στο Ολντ Τράφορντ ήταν ο Φρεντ Χάουι το μακρινό 1936 στη νίκη με 5-2. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Ολντ Τράφορντ παίχτηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1910 με τη Λίβερπουλ να κερδίζει 4-3. Μέχρι σήμερα συνολικά έχουν διεξαχθεί 80 ματς στο Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ να επικρατεί σε 39, τη Λίβερπουλ σε 15, ενώ 26 έχουν λήξει ισόπαλα.

Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι
Δίψα για νίκη!
Μακριά απ’ τις νίκες παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Αρσεναλ στα 15 ματς που έχουν παιχτεί για την Πρέμιερ Λιγκ. Έντεκα φορές έχει κερδίσει η Αρσεναλ, ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ενώ αν ρίξουμε μια ματιά και στα προ ίδρυσης της Πρέμιερ Λιγκ χρονιές, το σερί της Αρσεναλ αυξάνεται στα 27 ματς. Η τελευταία νίκη της Μάντσεστερ Σίτι ήταν πριν 37 χρόνια, όταν τον Οκτώβριο του 1975 επικράτησε με 3-2! Ο Αρσέν Βενγκέρ εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική Στρασμπούρ, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν 11 ετών.

Μακριά και απ’ το γκολ!
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Αρσεναλ και συμπλήρωσε οκτώ ώρες και 19 λεπτά χωρίς πανηγυρισμούς στο σπίτι των κανονιέρηδων. Τελευταίος σκόρερ για τους πολίτες ο ΝταΜάρκους Μπίσλει στην ήττα με 3-1 τον Απρίλιο του 2007. Υπάρχει και χειρότερο ρεκόρ. Εκείνο των επτά συνεχόμενων ματς χωρίς γκολ απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Αρσεναλ απ’ το 1979 ως το 1989.

Της πάει και το Έμιρειτς!
Η Αρσεναλ τα πηγαίνει το ίδιο καλά και στο νέο της γήπεδο, μια και έχει κερδίσει τέσσερις φορές στα έξι ματς που έχει παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έμιρειτς, ενώ δύο έχουν λήξει ισόπαλα. Οι πολίτες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ και τη Στόουκ εκτός έδρας, μετρώντας αρνητικό σερί τεσσάρων ισοπαλιών και μίας ήττας.

Παρηγοριά το Λιγκ Καπ
Στην περσινή προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ η Σίτι κατέφερε να κερδίσει την Αρσεναλ με 1-0 στο Έμιρειτς με γκολ του Αγουέρο στο 83ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των πολιτών σε 29 ματς εκτός έδρας με την Αρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί οκτώ ισοπαλίες και είκοσι ήττες. Την ίδια ώρα η Άρσεναλ έχει σκοράρει μόνο μία φορά στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας με τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.