Ολο και περισσότεροι προπονητές από την Ευρώπη αναζητούν παίκτες από το γαλλικό ποδόσφαιρο και ο Σιλβέν Ντιστέν υποστηρίζει ότι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Ο Γάλλος αμυντικός της Εβερτον άφησε την πατρίδα του το 2001 για την Αγγλία και πριν πάει στο «Γκούντισον Παρκ» αγωνίστηκε στη Νιούκαστλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Πόρτσμουθ.

Ολο και περισσότεροι προπονητές από την Ευρώπη αναζητούν παίκτες από το γαλλικό ποδόσφαιρο και ο Σιλβέν Ντιστέν υποστηρίζει ότι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό.
Ο Γάλλος αμυντικός της Εβερτον άφησε την πατρίδα του το 2001 για την Αγγλία και πριν πάει στο «Γκούντισον Παρκ» αγωνίστηκε στη Νιούκαστλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Πόρτσμουθ.
 
Υπήρχαν τότε αρκετοί συμπατριώτες του που έπαιζαν ήδη στο Νησί, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια η Πρέμιερ Λιγκ και οι μικρότερες κατηγορίες πλημμύρισαν από εκπροσώπους της άλλης πλευράς της Μάγχης.
 
«Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές είναι οικονομικοί σε σχέση με τους Αγγλους συναδέλφους τους. Κάθε Αγγλος που βρίσκεται κοντά στην εθνική ομάδα, ακόμα και αν δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία του, αξίζει 10 εκατ. λίρες (11,5 εκατ. ευρώ). Η Νιούκαστλ έδωσε αυτό το ποσό τον Ιανουάριο και πήρε τέσσερις Γάλλους παίκτες υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Ντιστέν στο περιοδικό «France Football».
 
«Αλλοι συμπατριώτες μας βέβαια, έρχονται στην Αγγλία και καταστρέφονται μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Είναι δύσκολο να έρθεις στην Πρέμιερ Λιγκ και ακόμα πιο δύσκολο να καθιερωθείς εδώ», συμπλήρωσε.