Ο Γκάρεθ Μπέιλ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου της χώρας (FWA).

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου της χώρας (FWA).

Ο μεσοεπιθετικός της Τότεναμ κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο απονέμεται από το 1948, με πρώτο νικητή τον Στάνλεϊ Μάθιους.

Ο Μπειλ άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τον -περυσινό νικητή- Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Μάντσεστερ Γ. (σ.σ. όταν κέρδισε το βραβείο ήταν στην Άρσεναλ), ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ισπανός μέσος της Τσέλσι, Χουάν Μάτα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά το 2011, που ο Μπέιλ κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση.

Επίσης, ο Ουαλός αναδείχθηκε το 2011 και καλύτερος νεαρός παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής, μετά τους Αντι Γκρέι (1977) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2007), που αναδεικνύεται καλύτερος και στις δύο αυτές κατηγορίες. Επίσης, ο Ουαλός διεθνης αναδείχθηκε πριν από λίγες ημέρες παίκτης της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό τρεμπλ ατομικών επιτυχιών.

Τη φετινή σεζόν ο Μπέιλ έχει σημειώσει 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τα «σπιρούνια» και πέντε για την εθνική ομάδα της Ουαλίας.

Ο Μπέιλ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, που κατέκτησε το παλαιότερο ατομικό βραβείο του κόσμου, μετά τον Νταβίντ Ζινολά το 1999 και ο πρώτος Ουαλός διεθνής μετά τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Νέβιλ Σάουθχολ το 1985.

Ο Μπέιλ θα παραλάβει το βραβείο του σε γκαλά στο Λονδίνο την επόμενη Πέμπτη.