Πέντε αγωνιστικές στον Φέργκιουσον

Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών και πρόστιμο 30.000 λιρών για τις δηλώσεις του εναντίον του Μάρτιν Άτκινσον

Είχε δίκιο ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον που “τα έχωσε” στον Μάρτιν Ατκινσον για τα σφυρίγματά του στο ντέρμπι Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1); Σαφώς, ναι! Επιτρέπουν οι Αγγλοι τέτοιου είδους συμπεριφορές στο ποδόσφαιρό τους; Σαφέστατα, όχι! Σε μία χώρα όπου η (αθλητική) δικαιοσύνη δε λειτουργεί επιλεκτικά και επικρατεί ισονομία, ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό και πρόστιμο 30.000 λιρών.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η σύγκριση με τα “καθ΄ημάς”, ο Φέργκιουσον δεν εξύβρισε, δεν προκάλεσε, δεν απείλησε. Απλώς σχολίασε τις αποφάσεις του Ατκινσον, που είναι αλήθεια πως σ΄εκείνο το ματς αδίκησε τη Γιουνάιτεντ. «Θέλατε έναν δίκαιο ή τέλος πάντων έναν ανεπηρέαστο διαιτητή και δεν τον είδατε. Οφείλω να ομολογήσω πως, μόλις πληροφορήθηκα ποιος θα διευθύνει την αναμέτρηση, φοβήθηκα για το χειρότερο», είπε μετά το τέλος του αγώνα κι εκεί μπαίνει… τελεία. Για την πειθαρχική επιτροπή της FA, όμως, αυτά τα λόγια φτάνουν και περισσεύουν για να πέσει βαριά “καμπάνα” στον Σκοτσέζο προπονητή.

Ο Φέργκιουσον “κουβαλούσε” δύο αγωνιστικές με αναστολή από την περσινή σεζόν, οι οποίες προστίθενται στη σημερινή του τιμωρία (3 αγώνες), κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα βρεθεί ξανά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τον Μάιο! «Η επιτροπή έκρινε ότι ευσταθεί η κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς, με σχόλια που έγιναν στα ΜΜΕ και αναφέρονταν στον διαιτητή Μάρτιν Ατκινσον» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FA.

Ο προπονητής των “κόκκινων διαβόλων” έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 48 ωρών. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε θα παρακολουθήσει από τις κερκίδες τους αγώνες της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ (2/4), τη Φούλαμ (9/4), τον ημιτελικό κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ (16/4) και την Εβερτον (23/4). Επιστρέφει, όμως, την Πρωτομαγιά στο “Εμιρεϊτς” εναντίον της Αρσεναλ, σ΄ένα ματς που ίσως κρίνει τον τίτλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.