Η Έβερτον του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επικράτησε, με 3-1, της Σουόνσι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Ισπανό τεχνικό να κερδίζει για μία ακόμη φορά την ομάδα με την οποία έκανε όνομα στο Νησί.

Η Έβερτον του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επικράτησε, με 3-1, της Σουόνσι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Ισπανό τεχνικό να κερδίζει για μία ακόμη φορά την ομάδα με την οποία έκανε όνομα στο Νησί.

Τα «ζαχαρωτά» είχαν επικρατήσει στο «Λίμπερτι» επί των «κύκνων» (1-2) και για το πρωτάθλημα φέτος, τον περασμένο Δεκέμβρη, και το έκαναν πάλι για το Κύπελλο, κερδίζοντας την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του FA Cup.

Ο Μαρτίνεθ ήταν το πρόσωπο του αγώνα, μια και αποτελεί κόκκινο πανί για τη Σουόνσι και τους οπαδούς της. Ο Ίβηρας προπονητής διετέλεσε την προηγούμενη δεκαετία παίκτης της, ενώ άρχισε την προπονητική του καριέρα πριν τη «μετακόμιση» στη Γουίγκαν. Κίνηση που δεν του συγχωρέθηκε ποτέ από τους οπαδούς του ουαλικού κλαμπ.

Μόλις στο 4΄ το σκορ άνοιξε για την Έβερτον, με τον Λασινά Τραορέ να ντεμπουτάρει με γκολ. Η Σουόνσι αντέδρασε άμεσα, ούσα καλύτερη στο διάστημα αυτό. Κι έφερε στα ίσια το ματς με τον ντε Γκουζμάν στο 15΄ κι έτσι τελείωσε το ημίχρονο. Ο Πίενααρ έχασε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, στο 23΄, έχοντας δοκάρι, με το δεύτερο ημίχρονο ν΄ ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα του Λίβερπουλ.

Ο Νέισμιθ μπήκε στο 61΄ στη θέση του σκόρερ Τραορέ και ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τέιλορ για το 2-1 στο 65΄. Ο Σκωτσέζος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο, στο 72΄, ο Μπέινς έκανε το 3-1 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ που ανάγκασε στον αποκλεισμό την ομάδα του υπηρεσιακού κόουτς Γκάρι Μονκ (πρώην συμπαίκτη του Μαρτίνεθ στη Σουόνσι!). Με το αποτέλεσμα αυτό η Έβερτον φτάνει τον έκτο γύρο του Κυπέλλου για τρίτη σερί σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Έβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ζόελ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Ντιστέν, Μπάρι, Μιραλάς (87΄ Ντεουλοφέου), Μπάρκλι (61΄ Όσμαν), Πίενααρ, Τραορέ (61΄ Νέισμιθ).
Σουόνσι (Γκάρι Μονκ): Τρέμελ, Ρίτσαρντς, Μπάρτλι (31΄ Ουίλιαμς), Αμάτ, Τέιλορ, Κάνιας, ντε Γκουζμάν, Χερνάντεθ, Ράουτλετζ (46΄ Ντάιερ), Λαμά (69΄ Λίτα), Βάθκεθ.