Ζιντάν: Τα μυστικά της επιτυχίας

Ο Ζινεντίν Ζιντάν οδηγεί εκ του ασφαλούς της Ρεάλ Μαδρίτης σε La Liga και Champions League και απέχει 11 ματς από το να κάνει το «νταμπλ».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν οδηγεί εκ του ασφαλούς της Ρεάλ Μαδρίτης σε La Liga και Champions League και απέχει 11 ματς από το να κάνει το «νταμπλ».


Στις 5 Φεβρουαρίου ο «Ζιζού» έδειχνε πολύ θυμωμένος στην συνέντευξη Τύπου.
Ο Γάλλος τεχνικός της Ρεάλ ποτέ ξανά δεν ήταν σε τέτοια ένταση. Συνήθως είναι πολύ ευγενικός με τους εκπροσώπους του Τύπου και γνωστός για το όμορφο χαμόγελο του στις δημόσιες εμφανίσεις του.


Ήταν η περίοδος όπου η Ρεάλ είχε αποκλειστεί από το the Copa del Rey και είχε κάποιες άσχημες εμφανίσεις στην LaLiga Santander.
Όλοι θεωρούσαν ότι η σεζόν για την Ρεάλ είχε τελειώσει. Όλοι εκτός από τον ίδιο γι’ αυτό και ζήτησε μετ’ επιτάσεως σεβασμό.
Από τότε ελάχιστοι έχουν καταλάβει πως από εκείνη την κάκιστη στιγμή, η Ρεάλ βρέθηκε τώρα στα ημιτελικά του Champions League αλλά και εκ των φαβορί για την LaLiga Santander.
Αυτή η επιτυχία ήρθε πίσω πό κάποια μυστικά που έχει ο Ζινεντίν Ζιντάν.


Μια ανίκητη ραχοκοκαλιά
Όλοι οι προπονητές λένε ότι αν έχεις έναν καλό τερματοφύλακα, δύο καλά στόπερ, έναν καλό μέσο κι έναν επίσης καλό επιθετικό, τότε η ομάδα σίγουρα θα δουλέψει. Στην Ρεάλ αυτή υπάρχει. Ο Κουρτουά σταθερός, οι Βαράν και Ράμος ανίκητοι, ενώ και οι Νάτσο και Μιλιτάο τους αντικαθιστούν επάξια. Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρος και Μπενζεμά είναι εκ των κορυφίων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι παίκτες με τεράστια ποιότητα, εμπειρία και ικανότητα να διαβάζουν όλες τις καταστάσεις σ’ ένα ματς.


Το γονίδιο του νικητή
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ικανότητα ν’ αγωνίζεται κάποια βράδια όπως καμία άλλη ομάδα. Φέτος δεν έχουν χάσει σχεδόν κανένα ντέρμπι. Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Ίντερ, Αταλάντα και Λίβερπουλ δεν νίκησαν την Ρεάλ σε κανένα ματς. Ναι, μπορεί η Ρεάλ να έχει χάσει από μικρότερους συλλόγους αλλά όχι εκεί που καίει.


Ικανότητα να μην δείχνει αδυναμία
Η Ρεάλ, έχει ένα στυλ παιχνιδιού που κρύβει όποιες αδυναμίες έχει σαν ομάδα. Ο Ζιντάν έχει εξασφαλίσει ότι η ομάδα του είναι ενωμένη στην προσπάθεια και πειθαρχημένη στις κινήσεις της. Τώρα είναι δύσκολο σε κάποια ομάδα να της βάλει γκολ, αλλά και το ίδιο δύσκολο να μην δεχτεί από την Ρεάλ. Η «επιστροφή της «Βασίλισσας» έχει βασιστεί πάνω στην άμυνα.


Ικανότητα ν’ αλλάζει σχήματα
Μια από τις ικανότητες της Ρεάλ είναι η ευελιξία της τους τελευταίους μήνες στο ν’ αλλάζει σχήματα ανάλογα με τον αντίπαλο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί η Ρεάλ να κάνει περισσότερη ζημιά εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες του αντιπάλου.


Ο Ζιντάν αμφισβητήθηκε και δίνει τις απαντήσεις του. Αν πάρει Laliga ή Champions League, εύκολα βγαίνει και δήμαρχος Μαδρίτης αν το επιθυμεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.