Ο Άρθουρ Φερμίρεν το πρωί της Δευτέρας είχε μία καλή ιστορία να διηγηθεί στους συμμαθητές του για το πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο!

Θα μπορούσε να τους περιγράψει για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίον πέτυχε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ένα τέρμα που ίσως να χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο της τίτλο μετά από 66 ολόκληρα χρόνια!

Ο 18χρονος Βέλγος μέσος της Αντβέρπ, με το ρολόι να σημαδεύει το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς με την Μπριζ για τα πλέι – οφ τίτλου στη βελγική Pro League και το σκορ να είναι ισόπαλο 2-2, βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από μία εκτέλεση κόρνερ και σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο νεαρός, ολοκλήρωσε έτσι μία μυθική ανατροπή από το 0-2 στο 3-2 απέναντι στην πρωταθλήτρια και κράτησε την ομάδα της Αμβέρσας στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η ιστορική Αντβέρπ, η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του Βελγίου, περιμένει από το 1957 για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, φέτος όμως είναι πιο κοντά από ποτέ.

Έτσι, το γκολ του Φερμίρεν πανηγυρίστηκε έξαλλα, όχι μόνο από τους φιλάθλους στο Bosuil, αλλά και από επαγγελματίες που τα έχουν δει όλα στην καριέρα τους.

Όπως ο αρχηγός Τόμπι Αλντερβάιρελντ που έγινε ένα με το «πέταλο». Αλλά και ο προπονητής Μαρκ Φαν Μπόμελ, που θυμήθηκε τα νιάτα του, όταν…όργωνε τη μεσαία γραμμή και έκανε σπριντ 40 μέτρων για να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του.

Από αυτόν ξεκινά η ενδεκάδα

Όλα αυτά, χάρη σε ένα παιδί που δεν είχε σκοράρει ποτέ στο παρελθόν και που πριν τον Αύγουστο του 2022 δεν είχε καν επίσημο παιχνίδι στα πόδια του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Φαν Μπόμελ, όταν ανέλαβε την Αντβέρπ το περασμένο καλοκαίρι, ξεχώρισε αμέσως τον νεαρό μέσο στη δεύτερη ομάδα και τον έβαλε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς με τη Λίλεστρομ. Ο Φερμίρεν έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και από τον περασμένο Οκτώβριο είναι μονίμως βασικός. Σύμφωνα μάλιστα με την Het Laatste Nieuws του Βελγίου, ο Ολλανδός τεχνικός ξεκινά πάντα την κατάρτιση της ενδεκάδας με τρία ονόματα: Μπιτέ στο τέρμα, Αλντερβάιρελντ στην άμυνα και Φερμίρεν στη μεσαία γραμμή.

Ο ψιλόλιγνος 18χρονος, μπορεί να μη γεμίζει απαραίτητα το μάτι εκ πρώτης όψεως, ειδικά για τον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όμως δύσκολα του παίρνεις την μπάλα, είναι καλός πασέρ και δεν κρύβεται στις κρίσιμες στιγμές, παίρνοντας συνεχώς πρωτοβουλίες.

«Δεν ξέρω τι έκανε σε εκείνο το σημείο»

Η καλύτερη από αυτές στη σύντομη μέχρι στιγμής καριέρα του, ήταν να μπει στην περιοχή σε εκείνη την εκτέλεση κόρνερ, καθώς η Αντβέρπ κινδύνευε να χάσει με την ισοπαλία το momentum τίτλου που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα και από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε σε εκείνο το σημείο, εγώ του είχα πει να μείνει στο όριο της περιοχής», αστειεύτηκε μετά το ματς ο Φαν Μπόμελ!

Ο ίδιος ο ήρωας της ημέρας, τόνισε μετά το παιχνίδι:

«Οι συμπαίκτες μου περίμεναν για καιρό το πρώτο μου γκολ, τελικά επιτέλους ήρθε και στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Είχα ένα ονειρεμένο σενάριο στο μυαλό μου για το πρώτο γκολ, ότι θα ήταν νικητήριο στο τελευταίο λεπτό. Η μπάλα στρώθηκε τέλεια μπροστά μου και σούταρα χωρίς να το σκεφτώ. Οι πανηγυρισμοί ήταν απίστευτοι».

«Αύριο σχολείο»!

Το πάρτι όμως ολοκληρώθηκε γρήγορα, όχι μόνο γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά και γιατί στα VIP περίμεναν τον Φερμίρεν οι γονείς του για να τον γυρίσουν στο σπίτι, με δώρο για τη μαμά ένα γκολ για τη χθεσινή Γιορτή της Μητέρας.

Βλέπετε, ο νεαρός την επόμενη μέρα είχε …σχολικές υποχρεώσεις, ως μαθητής στο αθλητικό σχολείο Topsportschool της Αμβέρσας!

«Θα πάω για ύπνο νωρίς γιατί είμαι πολύ κουρασμένος και αύριο έχω σχολείο. Ευτυχώς δεν έχω βαρύ ωράριο και ανυπομονώ να πάω».

Λογικό. Έχει τόσα πολλά να πει στους φίλους του…