Μία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν ως εναλλακτικές για το κέντρο της άμυνας του «Δικεφάλου»

Το θέμα του Τόμας Κεντζιόρα συνεχίζει ν’ απασχολεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς περιμένουν την αποδέσμευσή του από την Ντιναμό Κιέβου, προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2023-24, έχοντας – μάλιστα – πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ωστόσο, από τη στιγμή κατά την οποία η υπόθεση του 30χρονου Πολωνού κεντρικού αμυντικού δεν έχει «κλείσει» στον «Δικέφαλο» είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν κι εναλλακτικές περιπτώσεις, έχοντας κατά νου – φυσικά – και το ενδεχόμενο αποχώρησης άλλου κεντρικού αμυντικού της ομάδας, όπως ο Έκονγκ.

Μία εξ αυτών λοιπόν είναι κι αυτήν του Ζίνιο Βανεσντέν. Πρόκειται για 24χρονο Βέλγο κεντρικό αμυντικό (σ.σ. ύψους 1,87) που ανήκει στην Ίντερ αλλά – και – την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σταντάρντ Λιέγης (σ.σ. όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν), έχοντας περάσει από Τζένοα και Αλκμάαρ, ενώ έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων του Βελγίου καταγράφοντας και μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Συνολικά – μεταξύ άλλων – έχει εβδομήντα συμμετοχές στο βελγικό πρωτάθλημα με απολογισμό δύο γκολ και μία ασίστ, δέκα τέσσερις στο ιταλικό, επτά στο ολλανδικό, έντεκα στο Europa League. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή με ποιότητα με μοναδικό στοιχείο προβληματισμού τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει κατά καιρούς.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μιλάνου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2026, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.