Ο Χρήστος Τζόλης ξετυλίγει το κουβάρι της ζωή του και της καριέρας του στη Δώρα Παντέλη…

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει το χωριό Πεντάλοφος. Δεν έχει κάποιο αξιοθέατο να δεις, οι άνθρωποι εκεί ασχολούνται με την κτηνοτροφία ή δουλεύουν στα γύρω εργοστάσια. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 έγινε γνωστό από τον Ηλία Σαπάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων φόρεσε τη φανέλα της Νάουσας, του Ηρακλή, του Ολυμπιακού. Λίγα χρόνια αργότερα το κράτησε στην επιφάνεια ο αδελφός του Μίλτος, ο οποίος από τη Νάουσα, πήγε στον Πανηλειακό και ύστερα βοήθησε τον Παναθηναϊκό να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού κατακτώντας το νταμπλ. Ακολούθησαν τίτλοι με τον ΑΠΟΕΛ, επέστρεψε στην ΑΕΚ κ.ο.κ. Πλέον το καμάρι του Πενταλόφου είναι ο Χρήστος Τζόλης και η σύμπτωση είναι πως μεγάλωσε στο διπλανό σπίτι από την οικογένεια Σαπάνη. 

Ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών στην ομάδα της Δόξας Πενταλόγου με όνειρα κάποια στιγμή να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Μετά από τέσσερα χρόνια τα σύνορα του χωριού ήταν πολύ μικρά για να κρατήσουν το ταλέντο του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» του ζήτησε να περάσει από δοκιμαστικό και αμέσως τον έβαλε στην… αγκαλιά του και του έδωσε όλα αυτά τα εφόδια για να πετύχει τόσα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του το τηλεφώνημα που του άνοιξε την πόρτα για την πρώτη ομάδα. Η πρώτη του συμμετοχή κόντρα στον Ολυμπιακό, μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ, δύο παιχνίδια αργότερα το γκολ που του άλλαξε τη ζωή, απέναντι στον ΟΦΗ. 

Χρήστος Τζόλης

Από τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο άλμα της Premier League, τα δύσκολα δύο χρόνια στη Νόριτς, το ρίσκο που πήρε με τη Φορτούνα στην Bundesliga2 που του έδωσε ώθηση και πλέον στο Champions League με ένα εκπληκτικό γκολ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην Εθνική μας Ομάδα. 

Οι διαφορές της Ελλάδας με το εξωτερικό στην αντιμετώπιση των ποδοσφαιριστών, η έλλειψη της υπερβολής που μας διακατέχει ως λαός και η άδικη κριτική που δέχθηκε σε άρθρο πριν 1,5 χρόνο…

Είδωλο του ο Λιονέλ Μέσι, πρότυπο του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, θαυμάζει και… αντιγράφει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Χρήστος Τζόλης σε μία απολαυστική συνέντευξη στη Δώρα Παντέλη στη novibet ξετυλίγει το κουβάρι της ζωή του και της καριέρας του.